Ce cauzează durerile de urechi?
În afară de rănile mecanice, multe dintre tipurile de dureri de urechi apar în urma unor infecții cu viruși.
În multe dintre cazuri, durerea de acest gen pornește de la un obiect străin care pătrunde și rămâne blocat în ureche. Uneori, copiii își introduc voit obiecte în urechile proprii sau ale altora.
Alteori, durerile de urechi sunt cauzate de ceara întărită din urechi. Aceasta, dar și eliminarea obiectelor din urechi trebuie făcute de către un medic, deoarece el știe cum să evite apariția unor răni în zonele delicate din ureche.
Infecțiile din urechea externă pot apărea ca rezultat al utilizării celor de păr murdare, chibritelor și altor obiecte improvizate, cu care oamenii își potolesc mâncărimile cauzate de ceară. Aceste obiecte pot altera pielea și pot produce infecții. Apoi, se formează o fierbere, urechea se umflă și apar niște dureri intense.
O infecție fungică a urechii externe și a canalului poate produce o umflare a canalului și dureri. Uneori, durerile apăsătoare se simt în urechi și în urma unor infecții respiratorii sau răceli. Timpanul, care divide urechea interioară de cea exterioară, se poate inflama.
Urechea medie se poate infecta doar din cauză că persoana în cauză și-a suflat nasul incorect. Ambele nări trebuie suflate în același timp. Dacă nările trec prin acest proces pe rând, particulele infecțioase pot fi forțate în interiorul sinusurilor. Durerile de urechi pot avea și alte cauze, așa că este recomandată o vizită la medic, atunci când durerile apar adesea.