Ce ar face Stela Popescu dacă ar fi preşedintele României?
– Cum a fost aventura „Mamaia”?
Aventura „Mamaia” a fost foarte plăcută. Am avut parte numai de surprize frumoase, începând de la regizor, producători şi până la ceilalţi membri ai echipei. M-am simţit alintată.
– Cum aţi primit rolul?
L-am primit cu plăcere. Niciodată, în toată cariera mea, nu am avut complexe legate de vârstă sau aspectul fizic. Rolul Matildei mi s-a părut potrivit vârstei şi statutului meu. Propunerea de a juca rolul principal în „Mamaia” a venit de la producătorul Alma Bacula. Am aşteptat apoi şi părerea regizorului Jesus Del Cerro, care a fost de acord cu Alma.
– Aţi avut, în scenariu, situaţii cu care v-aţi confruntat şi în viaţă?
N-aş zice că am avut. Am jucat atât de multe roluri, încât, uneori nu mai ştiu care sunt întâmplările reale şi care sunt ale personajelor mele. M-au speriat puţin cascadoriile, dar regizorul le-a gândit bine şi totul s-a desfăşurat în siguranţă.
– Care a fost cel mai greu lucru de făcut pe platourile de la “Mamaia”?
După cum spuneam, cascadoriile mi s-au părut cele mai dificile, pentru că solicitau multă agilitate şi putere. Însă, am avut pe platouri şi cascadori profesionişti, iar sfaturile lui Jesus m-au ajutat mult.
– Dar cel mai uşor?
Cel mai uşor mi-a fost să stau toată ziua la filmări. N-am avut niciun fel de neplăcere sau greutate. Totul a decurs atât de frumos. Eu cred că cinematografia şi televiziunea fac parte din arta luminii.
– Cum v-aţi înţeles cu echipa de la Mediapro?
Cu echipa m-am înţeles foarte bine. N-am întâmpinat nicio problemă, încă de la semnarea contractului şi până la ultima scenă filmată. Am lucrat cu o echipă tânără şi energică. Mă bucur să am oameni aşa frumoşi şi veseli pe lângă mine.
– Cum e să fii tot timpul înconjurat de oameni care râd? Cum e să ştii că ai puterea să aduci zâmbetul pe feţele celor din jur?
E minunat! Îmi plac oamenii veseli. În viaţă, nu se poate să fii tot timpul cu zâmbetul pe buze, pentru că mai apar şi probleme. Eu mă simt foarte fericită atunci când pot să îi fac pe oameni să zâmbească.
– Sunt diferenţe între divertismentul de astăzi şi cel din trecut?
Există! Astăzi lucrurile se spun cu mai multă libertate, poate cu prea multă. Comedia din filmele de pe marile ecrane mi se pare mult mai reuşită decât comedia de televiziune. În unele emisiuni de televiziune, pot ajunge mai uşor persoanele lipsite de talent, pe când în cinematografie trebuie să fii profesionist cu adevărat. Cinematografia are o anumită decenţă. Nu orice se poate aici.
– Multe vedete ale scenei româneşti şi-au încercat, cu mai mult sau mai puţin succes, puterile în politică. V-a tentat vreodată un rol de parlamentar?
Nu mă interesează politica deloc. Nu m-ar fi interesat nici în alte condiţii. Politica e o bătălie murdară şi nedreaptă. Dacă ar fi fost o activitate corectă, sportivă şi toată lumea ar fi avut încredere în mine, poate aş fi încercat. Îmi place atât de mult meseria mea, încât nu m-a tentat niciodată politica sau orice altceva. Poate aş fi intrat în Parlament doar ca să îi fac pe politicieni să fie mai veseli (Râde).
– Dacă aţi fi preşedintele României, care ar fi primul lucru pe care aţi vrea să-l faceţi?
(Râde). E greu să răspund. Eu vreau să fac oamenii fericiţi. E atâta durere în ţara noastră, încât nu ştiu dacă ar putea o singură persoană să îndrepte lucrurile. Avem parte de prea multe nedreptăţi şi corupţie. Trebuie să punem toţi mână de la mână pentru a mai rezolva câte ceva. Cu toate acestea, oamenii care au posibilităţi nu vor să ajute, iar cei care nu au nimic, sunt prea prinşi în propriile probleme.
Mioara Tronaru