Ce alimente trebuie sa consumi in perioada caniculara
Tinand cont ca anul 2010 se anunta a fi
cel mai calduros an din istorie, trebuie acordata o atentie
deosebita alimentatiei.
In zilele toride, organismul se confrunta cu o lipsa a poftei de
mancare, stari de moleseala sau epuizare ce pot fi insotite de
senzatia de greata, ameteala, dupa cum ne spun nutritionistii.
Pentru a trece mai usor peste aceasta perioada este necesar sa
bem cat mai multa apa si sa renuntam la alimentele bogate
in grasimi ce pot dauna organismului.
Legumele si fructele sunt pe deplin recomandate in aceasta
perioada si sub orice forma. Ele pot fi consumate crude, sub forma
de compot, salate, supe, etc, ajuta organismul sa treaca mai usor
peste zilele caniculare.
De asemenea, nutritionistii ne recomanda sa consumam totusi si
proteine de origine animala, dar sub forma de gratar sau inabusita.
Se prefera carnea de pasare sau vita.
Citeste mai multe detalii despre
Lista alimentelor-vedeta in perioada caniculara, pe Gandul