Cauza descalificarii pilotului Juan Pablo Montoya

Apropo.ro / 22.06.2004, 12:21
Cauza descalificarii pilotului Juan Pablo Montoya
Pilotul echipei Williams-BMW, Juan Pablo Montoya, a fost descalificat din Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite, deoarece a parasit prea tîrziu pista pentru a-și schimba mașina, dupa ce monopostul sau nu a pornit în turul de încalzire, informeaza f1live.com. Potrivit

Pilotul echipei Williams-BMW, Juan Pablo Montoya, a fost descalificat din Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite, deoarece a parasit prea tîrziu pista pentru a-și schimba mașina, dupa ce monopostul sau nu a pornit în turul de încalzire, informeaza f1live.com.

Potrivit regulamentelor FIA, Montoya trebuia sa paraseasca pista pîna cu 15 secunde înainte de startul în turul de încalzire, însa columbianul a întîrziat aproximativ doua secunde.

Juan Pablo Montoya a fost descalificat din cursa dupa ce parcursese 57 de tururi din cele 73 ale cursei. Dupa 56 de tururi, cu puțin timp înainte de a intra la boxe și de a fi exclus, el se afla pe locul al treilea.

Montoya s-a declarat dezamagit de modul cum s-a desfașurat cursa și de faptul ca a fost descalificat.

„Am avut o problema la start, ce m-a forțat sa alerg la mașina de rezerva, care era pregatita pentru mine. Am pornit de la linia boxelor și am avut o cursa dificila, încercînd sa avansez. La un moment dat am reușit sa ajung pe poziția a doua și aveam mari șanse sa termin cursa pe unul dintre primele patru locuri, dar mi s-a aratat steagul negru”, a spus pilotul columbian.

Mediafax