Tot în cadrul emisiunii realizate de Florentina Fântânaru, Cătălin povesteşte că a decis să se facă bucătar în vara anului 1987, după ce a văzut ce soţie frumoasă şi ce copii minunaţi avea cheful restaurantului din hotelul la care el căra bagaje pe-atunci. Şi decizia de a munci încă de la o vârstă mică a fost luată tot pentru a-şi îndeplini un vis: acela de a avea o bicicletă. „Mi-am luat o semicursieră atât de frumoasă… era echivalentul unui Ferrari din ziua de astăzi”, spune el cu nostalgie.
Un împătimit al mersului pe mare, Cătălin Scărlătescu dezvăluie când şi-a descoperit această nebunie: la doar şase ani, el şi un prieten au traversat Lacul Tăbăcăriei pe o plută improvizată. De unde i se trage celebra repulsie faţă de clătite, unde îşi va petrece vacanţa de vară, dar şi cum şi-a descoperit pasiunea pentru bucătărie, duminică, de la 13:00, la „Dincolo de aparenţe”.