Cătălin Botezatu, vacanţă în Dubai şi Oman! În apă printre rechini şi delfini sălbatici şi bronz pe cea mai frumoasă plajă din Orientul Mijlociu!

18 05. 2015, 11:00

“Am avut o perioadă foarte încărcată. Nu am mai avut o vacanţă de mult timp şi simţeam nevoia să las deoparte tot stresul din ţară şi să plec într-un loc unde nu am mai fost până acum: sudul Omanului. Am zburat cu business class de la flydubai până în Dubai, am stat trei zile acolo, după care am avut conexiune spre Salalah, în Oman, un loc de o frumuseţe incredibilă, care mi-a rămas la suflet”, declară Cătălin Botezatu.

Meniu de lux în avion

Cătălin Botezatu a zburat spre Dubai la Business Class, acolo unde a avut parte de toată atenţia staff-ului. A fost servit cu cea mai bună şampanie şi a avut parte de un meniu de lux.

“De când cu operaţia la inimă trebuie să aleg întotdeauna clasa Business, acolo unde îmi pot personaliza meniul servit în timpul zborului. La bordul cursei flydubai am ales un meniu cu salată, peşte şi fructe proaspete, însă am gustat puţin şi din deliciosul desert pe care mi l-au adus”, spune Cătălin Botezatu.

În timpul zborului, designerul s-a relaxat urmărind pe ecranul din faţa fotoliului său din piele ecologică din avion filmul “The Great Gatsby”, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, admirând vestimentaţiile asemănătoare cu cele din recenta lui colecţie.

“Din sutele de filme şi de seriale de la bord am ales 

 

A luat prânzul sub apă

La Dubai, Cătălin Botezatu a mers la celebrul resort Atlantis The Palm, unde a admirat acvariul imens, de 10 milioane de litri de apă şi cele peste 11.000 de specii de peşti şi animale marine, printre care şi pisici de mare, rechini şi peşti-ciocan. Apoi, a luat prânzul într- un restaurant situat sub apă, cu vedere direct la acvariul imens în care a fost construit un oras subacvatic precum Atlantida. 

“La Dubai totul e o nebunie, însă la Atlantis am avut parte de o experienţă cu totul aparte. De exemplul,  într-un apartament uriaş, de aproape 300 de metri pătraţi, care avea înăuntru două fântâni cu apă proaspătă, în stilul celor romane de odinioară, în fiecare dimineaţă, sunt puse petale de trandafiri, iar mireasma se simteîn toate cele patru camere.

“Cei de la Atlantis au construit şi un acvariu uriaş, cu peste 10 milioane de litri de apă şi în jur de 11.000 de specii de peşti şi animale acvatice. Au vrut chiar să-mi arate că pot să intru cu picioarele într-un acvariu unde aveau peşti piranha. Mi-au spus că nu muşcă atâta vreme cât sunt bine hrăniţi, însă nu am avut curajul să merg pe mâna lor. Am mers apoi în parcul lor de distracţii, Aquaventure, unde m-am plimbat printr-un tub de sticlă ce trece printr-un acvari imens cu rechini şi pisici de mare. Am stat pe colac, pe apă curgătoare, iar rechinii treceau pe deasupra mea. A fost fantastic” , continuă Cătălin Botezatu.

A mâncat prăjituri dietetice în cea mai înaltă clădire din lume

Cu toate că a fost de mai multe ori la Dubai, Cătălin Botezatu a avut pentru prima data timp să viziteze Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume.

“În turn se urcă cu programare, iar acum a fost pentru prima dată când mi-am rezervat din timp biletul pentru vizită. Clădirea are 803 m înălţime şi am urcat până la etajul 148, care este situat la 555 de metri. Aici te simţi ca într-un avion care se înalţă spre cer. Priveliştea este fantastică. Dacă cerul este senin ai parte de o panorama de 360 de grade asupra Dubaiului. Vezi totul până la zeci de kilometri distanţă. Zgârie norii, marea şi deşertul. Este o privelişte de neuitat”, spune Cătălin Botezatu.

Pe cea mai înaltă punte de observaţie din lume fiecare vizitator este tratat ca un VIP, este servit cu şampanie, cafea şi este invitat să deguste prăjituri dietetice ale celebrului patiser francez Pierre Herme.

“La Burj Khalifa At the Top, puntea de observatie de la etajul 148, pot urca în fiecare oră doar 20 de persoane. Totul este foarte bine organizat, astfel încât nu se calcă lumea în picioare. Poti servi o cafea în cel mai înalt bar din lume şi te poţi delecta cu prăjituri delicioase, create de Pierre Herme, unul patiser de renume. El a reinventat celebrele macarons”, spune designerul. Imediat lângă Burj Khalifa se află un adevărat paradis de shopping, Dubai Mall, acolo unde designerul şi-a petrecut ore bune la cumpărături.

“La Dubai există şi cel mai mare mall din lume. Nu îţi ajunge o zi să-l vezi pe tot. Jumătate din acest mall este rezervat brandurilor de lux. Am profitat de faptul că am fost în vacanţă şi mi-am petrecut mai mult de jumătate de zi colindând magazinele”, mai spune designerul. S-a bronzat pe cea mai întinsă plajă din lume. În a doua jumătate a vacanţei, Cătălin Botezatu a ajuns într-un loc exotic şi îndepărtatat, tocmai în Oman, pe malul Oceanului Indian.

Şi-a astâmpărat setea cu apă din nucă de cocos

 

Când mercurul din termometre a urcat la peste 40 de grade, Cătălin Botezatu a oprit maşina pentru a-şi astâmpăra setea cu apă de nucă de cocos.

“În jurul oraşului Salalah sunt tot felul de plantaţii de fructe exotice, iar la marginea drumului găseşti mereu neguţători bucuroşi să-ţi vîndă produsele lor. Am băut apa proaspătă de nucă de cocos, am mâncat licii şi am încercat pentru prima dată trestia de zahăr. Este o rădăcină care se taie în bucăţi, nu foarte dulce dar răcoritoare”, continuă Cătălin Botezatu.

A mâncat pe jos, într-un restaurant tradiţional omanez

Cireaşa de pe tort a vacanţei lui Botezatu în Oman a fost un prânz servit la un restaurant tradiţional. Aici, designerul nu s-a dat în lături şi a mâncat cu mâna, direct de pe un celofanul aşezat pe covor.

“Ei mănâncă pe jos, fără să aiba scaune şi mese şi fără să folosească tacâmuri. Bărbaţii mănâncă într-o parte şi femeile în altă parte; aşa este tradiţia la ei… Pe covorul persan se întinde un celofan, mâncarea se pune la mijloc şi fiecare alege ce doreşte. Am încercat carnea de rechin şi carnea de camilă, orez cu tot felul de mirodenii şi

Cătălin Botezatu şi Balaurul din stâncă

În timpul vacanţei sale petrecute în Oman, Cătălin Botezatu a ajuns şi într-una dintre zonele sacre ale ţării, Al Mughsayl, acolo unde legendele spun că odinioară trăia un balaur de temut.

“Aceasta zonă de pe malul Oceanului este stâncoasă şi plină de peşteri, iar unii locuitori ne- au povestit legenda Balaurului din stâncă. În vremuri străvechi în aceste peşteri trăia un Balaur care speria toate corăbiile care încercau să se apropie de coastă, iar în urma unei lupte între oameni şi bestie, aceasta din urmă a fost legată cu lanţuri şi aruncată pe fundul Oceanului. În locul unde a căzut balaurul s-au format câteva cratere uriaşe, de unde apa izbucneşte de fiecare dată când un val furios se loveşte de stânci. Jetul de apă este precedat de un zgomot uriaş, despre care locuitorii spun că este balaurul nervos, care tot încearcă să rupă lanţurile şi să iasă la suprafaţă. Desigur, e doar un mit”, povesteşte Cătălin Botezatu.

Cu barca pe singurul râu cu apă dulce din Peninsula Arabă

În apropiere de Salalah, Cătălin Botezatu s-a plimbat cu barca pe râul Wadi Darbat, care este singurul râu din toata Peninsula Arabă cu apă tot timpul anului.

“Dacă ţara noastra este plină de râuri, pâraie şi pârâiaşe, iar pentru noi este un lucru comun, iata că pentru arabi un astfel de rău este o minune. Wadi Darbat este situat între munţi, iar în weekend toată lumea vine aici la picnic, la scăldat sau la plimbări din barcă. Din iunie până în septembrie, în această regiune este sezonul ploios, iar munţii golasi se acoperă de vegetaţie. Pentru arabi Salalah este singurul loc din zonă unde se pot bucura de ploaie şi de temperaturi care ajung a 20-22 de grade. Pentru ei, primăvara este un miracol”, continuă Cătălin Botezatu.