Cât de greu este un diamant?
Diamantele au fost create de natură, prin aceeași procedură. În urmă cu o sută de milioane de ani, pământul era în primele sale stadii de răcire. În acea vreme, sub pământ exista o masă de piatră lichidă fierbinte.
Aceasta a fost supusă unor presiuni și temperaturi extrem de ridicate. Carbonul expus la această presiune a devenit ceea ce noi acum numim „diamant”.
Diamantele sunt, literalmente, cele mai tari substanțe naturale cunoscute. Totuși, metodele de măsurare a „gradului de rezistență” nu e tocmai ușoară. O soluție ar fi să se folosească testul răzuirii, adică răzuirea diamantelor cu o altă substanță.
În anul 1820, un bărbat numit Mohs a inventat o scală a densității mineralelor, pe baza unui astfel de test. În viziunea lui, acesta e clasamentul mineralelor: 1. Talc, 2. Ipsos, 3. Calcit, 4. Fluor, 5. Apatit, 6. Feldspat, 7. Cuarț, 8. Topaz, 9. Corindon, 10. Diamant.
Însă, această măsurătoare a fost făcută prin comparație. De exemplu, s-a descoperit că deși corindonul este pe locul al nouălea, iar diamantul este pe poziția a zecea, diferența dintre consistența lor este mai mare decât diferența dintre pozițiile 9 și 1 de pe scală.
Deci, diamantele sunt campionii de necontestat ai Din moment ce diamantele au cea mai dură consistență, atunci cum pot fi ele tăiate și modelate?
Singurul obiect care poate tăia un diamant este un alt diamant! Acesta este materialul din care e făcută muchia tăietoarelor pentru astfel de minerale, din praf de diamant.
În plus, șlefuirea diamantelor și tăierea lor în formă circulară sunt folosite în industrie în multe alte activități, cum ar fi la finisarea lentilelor, la formarea multor ustensile făcute din aramă sau bronz.
Astăzi, mai mult de 80% dintre diamantele produse sunt folosite în alte industrii!