Proprietarii de terenuri din Delta Dunarii care construiesc hoteluri sau vile vor trebui sa respecte specificul arhitectural al zonei si sa foloseasca materiale specifice, precum stuf si lemn, detinatorii constructiilor deja realizate având o perioada de gratie în care
|
Proprietarii de terenuri din Delta Dunarii care construiesc hoteluri sau vile vor trebui sa respecte specificul arhitectural al zonei si sa foloseasca materiale specifice, precum stuf si lemn, detinatorii constructiilor deja realizate având o perioada de gratie în care sa reamenajeze imobilele.
Masura a fost anuntata, vineri, de premierul Calin Popescu Tariceanu si urmeaza sa fie reglementata în aproximativ doua-trei saptamâni, printr-un act normativ.
Seful Guvernului a aratat ca este necesar ca toate constructiile din Delta sa se încadreze în anumite reguli de urbanism.
Premierul Tariceanu se afla, vineri, aflat în judetul Tulcea, unde a avut o întâlnire cu reprezentantii autoritatilor centrale si locale pe problematica Deltei Dunarii.
În iulie 2006, premierul Calin Popescu Tariceanu a vizitat, într-un week-end, Delta Dunarii, împreuna cu sotia si unul dintre copii, aratându-se nemultumit de faptul ca hotelurile si vilele au fost amenajate fara sa se tina cont, din punct de vedere arhitectural, de specificul zonei. El si-a argumentat afirmatia prin constructiile cu acoperis de tabla si nu din stuf sau alte materiale specifice zonei.
Tariceanu a cerut atunci autoritatilor locale sa sprijine programele de dezvoltare a serviciilor turistice de elita, si nu un turism de masa care sa afecteze mediul.
Ulterior, într-o sedinta de Guvern, Tariceanu a solicitat organizarea unor echipe guvernamentale de control care sa verifice modul în care cladirile amenajate în Delta Dunarii îndeplinesc normele de constructie.
Mediafax