Cartoful, secretul frumuseții rusoaicelor
Bogat în microelemente, vitamina C și amidon, acesta oferă posibilitatea de a întineri pielea cu cheltuieli minime și cu rezultate maxime.
– Mască pentru ten luminos
Un cartof fiert în coajă se curăță și se pisează bine. O lingură de piure se amestecă cu o lingură de brânză de vaci sau lapte prins, câte o linguriță de ulei de masline sau de migdale și glicerină farmaceutică. Dacă masca este prea subțire, se adaugă puțin amidon, făină de orez sau de ovăz. Amestecul se încălzește pe baie de aburi sau pe calorifer și se întinde pe pielea ușor umezită de pe față, gât și decolteu. După 15-20 de minute masca se spală cu apă caldă, urmată de apă rece. Procedura se face o dată la 3-4 zile, timp de 4-6 săptămâni.
– Mască antirid
Se amestecă câte o lingură de piure din cartofi cu o lingură de piure de fasole și o lingură de lapte cald. Masca fierbinte se întinde pe față, se acoperă cu un prosop și se lasă 15-20 de minute. Dacă pielea este uscată, masca se spală cu un șervețel de in înmuiat în lapte încălzit la 45 de grade, iar de pe pielea grasă se înlătură cu apă fiartă și răcită. Fața se unge cu o cremă hidratantă. Pielea devine fină, netedă, dispar sau se previn ridurile mici.
– Mască pentru pielea îmbătrânită a feței și a mâinilor
Se pisează 3 cartofi fierți, se amestecă cu 3 linguri suc de mandarine proaspăt stors, un gălbenuș de ou crud și o lingură de lapte. Masca se întinde pe față și pe mâini, se acoperă cu o folie alimentară (pentru palme se pot folosi mănuși de cauciuc) și se lasă timp de 15-20 minute. Masca se spală apoi cu un ceai cald, preparat din cantități egale de mentă și flori de tei.