Cartofi umpluți cu branza

22 05. 2006, 16:40
Ingrediente pentru 4 porții 6 cartofi potriviți, 200 g branza telemea, 2 oua, 1 lingura crema de branza cu verdeața, 10 felii subțiri de afumatura, 1 salata verde, unt, ulei, zeama de lamaie. Preparare Cartofii se fierb pe trei sferturi (în coaja). Dupa ce se racesc, se

Ingrediente pentru 4 porții
6 cartofi potriviți, 200 g branza telemea, 2 oua, 1 lingura crema de branza cu verdeața, 10 felii subțiri de afumatura, 1 salata verde, unt, ulei, zeama de lamaie.

Preparare
Cartofii se fierb pe trei sferturi (în coaja). Dupa ce se racesc, se curața de coaja, se taie în jumatați și se scobesc de miez. Braza rasa se amesteca cu ouale și crema de branza. Cu acest amestec se umplu cartofii, apoi se pun la cuptor pana se rumenesc. Separat, feliile de afumatura se taie fașii subțiri și se rumenesc în ulei pana devin crocante. Pe un platou, se așaza salata taiata fideluța, stropita cu ulei și zeama de lamaie, peste care se așaza afumatura crocanta și, deasupra, cartofii umpluți.