Symantec Press publica „The Art Of Computer Virus Research And Defense” –”Arta cercetarii si apararii impotriva virusilor de calculator” .
Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC), liderul global în securitatea informatiei, a anuntat recent publicarea de catre Symantec Press a celei de-a treia lucrari – „The Art of Computer Virus Research and Defense,” (Addison-Wesley, ISBN 0-321-30454-3). Autorul cartii este Peter Szor, security architect for Symantec Security Response, si ofera privirea unui om din interior asupra modului în care este condusa cercetarea virusilor de calculator si asupra modului în care amenintarile sunt analizate pentru binele masurarii mai eficiente a securitatii.
Cartea lui Szor se axeaza în principal pe codul malitios self-replicating din perspectiva celor trei tehnici de infectare: – fisier/stocare, in-memory si network. În consecinta, Szor a dezvoltat un ghid tehnic detaliat pentru profesionistii IT si din domeniul securitatii, dar si pentru academicieni si studenti, pentru întelegerea metodologiei analizei virusilor si a protectiei.
„Tehnica analizei virusilor de calculator a fost multa vreme trecuta cu vederea în domeniul publicarii legata de amenintarile cyber”, a declarat Szor. „Astfel de tehnici nu au fost înca discutate suficient dintr-o perspectiva tehnica înalta pe care subiectul o cere – o perspectiva care poate fi oferita doar de catre un specialist în cercetarea virusilor. Prin urmare, cartea este gândita pentru a fi de ajutor profesionistilor IT si din domeniul securitatii care lupta împotriva codurilor malitioase zi de zi.” Structurata în doua parti – metode de atac, urmate de metode de aparare – cartea „The Art of Computer Virus Research and Defense” ofera un tratament enciclopedic împotriva virusului de calculator, incluzând istoria si evolutia sa, comportamentul, clasificarea, strategii si tehnici de protectie si modul în care sa se conduca o analiza precisa a amenintarilor.
În calitate de security architect la Symantec Security Response, Szor creeaza si dezvolta strategii antivirus pentru linia de produse Norton AntiVirus. El s-a alaturat Symantec în 1999 si este autorul mai multor patente U.S., patente care asteapta o decizie. Este de asemenea un vorbitor frecvent la conferintele Virus Bulletin, EICAR, Usenix Security si RSA si un colaborator obisnuit al revistei Virus Bulletin.
Despre Symantec
Symantec este lider mondial în securizarea informatiei, oferind o gama larga de software, aplicatii si servicii create pentru a ajuta utilizatorii individuali, întreprinderile mici si mijlocii ori marile companii sa îsi protejeze si sa îsi administreze propria infrastructura IT. Gama de produse Norton, dezvoltata de Symantec este lider mondial în securizarea informatiei utilizatorilor individuali si oferirea de solutii eficiente. Sediul central Symantec este în Cupertino, California, compania desfasurând activitati în peste 35 de alte tari, iar cifra de afaceri pe anul fiscal 2004 este de 1,870.1 milioane US$.
Despre Romsym Data
Romsym Data este Value Added Distributor si centru de instruire autorizat pentru Symantec în România.
Romsym Data este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT din România, oferind tehnologie de ultima ora, produsa de lideri mondiali în: solutii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), – managementul retelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) – DTP si web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) – managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Palisade, SumTotal, CorVu, i2) – softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) – dezvoltare si soft stiintific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) – sisteme open source (Red Hat si solutii de la LxPN).
De asemenea, Romsym Data ofera consultanta si training în domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din România – centrul ITtraining, predate de specialisti cu înalta calificare, certificati international.
Dintre clientii Romsym Data mentionam Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Româneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, McDonaldÂ’s, Orange, Miro Bank, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.
Sursa: www.comunicatedepresa.ro, preluat de SmartNews.