Multa vreme carnea de pui a fost considerata un aliment mai sanatos decît altele, dar cercetatorii au descoperit ca în prezent aceasta conține mai multe grasimi decît proteine, transmite ediția electronica a ziarului The Telegraph.
Carnea de pui conține de trei ori mai multe grasimi decît în urma cu 35 de ani, din cauza schimbarilor survenite în metodele de creștere a pasarilor. Schimbarile intervenite în modul de hanire a pasarilor și faptul ca acestea nu au libertate de mișcare pot însemna ca o porție de pui conține cu pîna la 50% mai multe calorii decît în anii ’70. O pulpa de pui prajita a ajuns sa conțina mai multe grasimi decît un hamburger dublu.
„În trecut, pasarile erau crescute în curte și se hraneau cu semințe și iarba. Acum li se da hrana concentrata (…). Fiziologia noastra este adaptata la hrana crescuta în salbaticie”, a spus profesorul Michael Crawford, de la Metropolitan University, Londra. El a spus ca schimbarea metodelor de creștere a pasarilor este responsabila parțial de raspîndirea obezitații.
Profesorul Crawford a gasit 22,8 grame de grasimi la 100 de grame de carne de pui cumparata din comerț, fața de 8,6 grame în 1970. În același timp, se înregistreaza o scadere cu 30% a cantitații de nutrienți, așa încît în prezent, o porție de carne de pui conține mai multe grasimi decît proteine.
Mediafax