Carmen mărturiseşte însă că, oricât de sănătoasă este mâncarea raw vegan, ea nu trebuie să o înlocuiască definitiv pe cea gătită la cuptor.
„Copiii mei şi cu mine încercăm să mâncăm acasă cât mai mult raw vegan. Ei însă consumă şi mâncare gătită, pentru că este important să existe un echilibru, cel puţin la vârsta lor. Cred că este important să îţi asculţi organismul şi să îi dai ce îţi cere, dar cu măsură. În familia mea există mulţi vegetarieni. Copiii mei sunt fani ai tortului crud cu fructe de pădure. Blatul este realizat din curmale, nuci, miere, fulgi de ovăz şi cocos, iar compoziţia din caju, portocală şi lămâie. Nu este nimic procesat la foc, ci proaspăt, pus la rece. Le mai place prăjitura lime raw vegan, din blat de ovăz şi curmale şi compoziţie de lime, banane şi nucă de cocos”, spune Carmen Negoiţă.
Carmen Negoiţă consumă de aproape un an zilnic, în procent de 70%, alimente crude, raw vegan. Meritul acestora este că, nefiind procesate termic, îşi păstrează toţi nutrienţii de care are nevoie organismul şi sunt 100% naturale.