BBC a trecut in revista cateva metropole ce si-ar putea disputa numele de „cel mai mare oras”, precum Tokio, Seul, Chongqing ori Shanghai.
Astfel, Tokio ar fi cea mai mare „metropola” a lumii, dupa anumiti experti, mai ales daca se ia in considerare populatia de aproximativ 36 de milioane de oameni. Teritoriul propriu-zis al orasului gazduieste insa doar 8 milioane de locuitori. Luand in calcul si regiunile aferente ale Tokio, adica fi orasul Yokohama, al doilea ca marime din Japonia, precum si alte 86 de localitati din regiune, ajungem sa atribuim capitalei numarul de locuitori ai intregii regiuni.
Stabilirea granitelor unui oras nu este o sarcina usoara, deoarece nu exista niste standarde internationale care sa reglementeze acest lucru.
Oras din China
Cei mai multi experti califica Tokio ca fiind cel mai mare oras din lume din cauza numarului mare de oameni care locuiesc in zona urbanizata a acestuia. Probabil ca si in 2025, tot aceasta metropola va fi cea mai amre din lume, cu toate ca nu se asteapta o crestere masiva a populatiei acestuia.
ONU estimeaza ca Tokio va fi urmat indeaproape de marile orase ale Indiei – Delhi si Bombay- care ar putea ajunge la 29, respectiv 26 de milioane de locuitori pana atunci.
In ceea ce priveste China, se pare ca orasele acesteia sunt intr-o continua expansiune, astfel incat – pentru prima data – jumatate din populatia tarii locuieste in zona urbana, potrivit sursei citate. Totusi, statisticile demografice ale Chinei nu sunt foarte relevante.
Citeste mai multe despre cele mai mari orase din lume, pe Gandul.ro