Cântăreața americană Mary Wilson, cofondatoarea trupei The Supremes, a murit la vârsta de 76 de ani, în locuința sa din Henderson, Nevada, a anunțat purtătorul ei de cuvânt, Jay Schwartz. Cauza decesului, produs luni, nu a fost făcută publică.
Grupul The Supremes, celebru pentru hituri precum „Baby Love” și „You Can’t Hurry Love”, a fost înființat în Detroit, sub numele The Primettes, în 1959, când Wilson avea 15 ani.
După anunțul veștii despre decesul artistei, cântăreața Beverley Knight, a publicat pe Twitter următorul mesaj: „Mary Wilson, împreună cu Florence Ballard și Diana Ross, au schimbat jocul definitiv. Hit după hit după hit, în difuzare regulată, până în prezent. Este posibil ca un Titan Suprem să ne fi părăsit, dar această moștenire muzicală nu va fi niciodată depășită”.
Iar fondatorul Motown Records Berry Gordy a declarat: „Am fost extrem de șocat și întristat când am auzit de decesul unui membru major al familiei Motown, Mary Wilson din The Supremes”.
Wilson a fost membră fondatoare a grupului, alături de Diana Ross, Florence Ballard și Barbara Martin. Martin a părăsit trupa înainte ca aceasta să aibă succes, iar The Supremes a continuat ca trio, devenind cel mai de succes grup al casei Motown din anii 1960, cu 12 single-uri situate pe primul loc în topurile din SUA. Primul hit a fost „Where Did Our Love Go”, din 1964, care a fost urmat în curând de „Baby Love”, „Come See About Me” și de „Stop! In the Name of Love”.
În 1967, Ballard a fost înlocuită de Cindy Birdsong, iar Gordy a redenumit grupul Diana Ross and the Supremes. Trei ani mai târziu, Ross și-a lansat cariera solo. După plecarea ei, Wilson a rămas singura membră fondatoare a grupului și a continuat să cânte cu Cindy Birdsong și Jean Terrell în „noul” The Supremes, cunoscut astăzi drept „The Supremes al anilor 70”. Grupul s-a desființat după plecarea lui Wilson, în 1977, potrivit BBC.
Wilson a fost și autoarea unui bestseller The New York Times în 1986, cu autobiografia sa „Dreamgirl: My Life As a Supreme”. The Supremes a fost introduse în Rock and Roll Hall of Fame în 1988. Interesul pentru moștenirea muzicală a grupului a fost reînnoit după lansarea filmului „Dreamgirls”, în 2006, în care au jucat Beyoncé Knowles și Jennifer Hudson. Filmul s-a bazat pe povestea The Supremes, deși Wilson a spus că nu descrie adevărata lor poveste. În 2019, Wilson a participat la emisiunea TV „Dancing With The Stars”.
Cu doar două zile înainte de decesul ei, Wilson a încărcat un videoclip pe platforma YouTube, prin care anunța că lucrează la lansarea de noi materiale solo.
CITEȘTE ȘI: Beyoncé Knowles şi Jennifer Hudson sunt Dreamgirls
Foto: Profimedia Images