Cele 16 filme de scurt-metraj selectate pentru ediția din acest an a programului Romanian Short Waves sunt:
Ecouri – R: Dumitru Grosei
Omuland – R: Matei Branea
Două maluri – R: Diana Munteanu
Verigheta – R: Gabriel Achim
Ninel – R: Constantin Popescu
N-ai fost acolo – R: Ioana Agatha Paltinel
Imobil – R: Besenyei Katalin
Lumina firavă – R:Florina Dumitrache
Lag – R:Anton Groves & Bogdan Orcula
Blue spring – R: Andreea Bortun
Micul tată – R: Ioana Turcan
Dumneavoastră, tu – R: Bogdan Olteanu
Fereastra – R: Georgiana Moldoveanu
This time, last year – R: Ana Savin
Puzzled – R: Tudor Botezatu
Cristian – R: Doina Rusti
„Am primit un număr record de scurt-metraje în acest an, mai precis peste 60 de propuneri. Suntem bucuroși că anul acesta vom prezenta la Cannes șaisprezece scurt-metraje românești ce se remarcă prin prospețimea limbajului, performanță și tehnică regizorală. Filmele realizate de studenți au ocupat un loc important in selecție, astfel că o parte din producțiile selectate provin de la școli de cinema de renume din București, Cluj, Paris sau New York. Avem și producții independente, programul susținând în mod special aceste filme, dar avem și nume de regizori consacrați și sperăm că toate aceste filme vor avea, plecand de la Cannes, o viață lunga în festivaluri.”, a declarat Dan Burlac, inițiatorul și directorul Programului Romanian Short Waves.
Din programul Romanian Short Waves 8 care va însuma aproximatix 200 de minute de film, o proiecție specială de 110 minute va avea loc marti, 19 mai, începând cu orele 11.30, în Palatul Festivalului.
Romanian Short Waves este un program produs de Asociația Secvențe și susținut de Centrul Național al Cinematografiei și Institutul Cultural Român. Lansat în anul 2004, Short Film Corner este un eveniment adresat exclusiv industriei cinematografice. Secțiunea oferă producătorilor și regizorilor posibilitatea de a-și prezenta filmele selecționerilor de festivaluri, agenților, cumpărătorilor și de a pune bazele unor viitoare colaborări.
La ediția din 2015 au fost înscrise 3.467 de scurtmetraje din 107 de țări, scurtmetraje care au înregistrat peste 21.000 de vizionări în cadrul proiecțiilor din săli și a bibliotecii virtuale.
Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurtmetraj și de aceea, participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.