Iată, pe scurt, cum au stat lucrurile cu Kate: ea, fiica unei stewardeze şi a unui dispecer la aeroport, a avut norocul ca părinţii ei să fondeze o companie de decoraţiuni pentru petreceri şi să devină milionari. Aceştia şi-au permis astfel să o trimită la Universitatea St. Andrews din Scoţia, acolo unde ea l-a întâlnit pe William Arthur Philip Louis, nepotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, al doilea în linia de succesiune la tron. Nouă ani mai târziu, Kate şi William făceau nunta secolului, peste un miliard de oameni urmărind ceremonia la televizor.
Mette-Marit Tjessem Hoiby e fiica unui jurnalist de la un ziar local din Kristiansand. După divorţul părinţilor, adolescenta Mette a început să abuzeze de alcool şi droguri, a renunţat la şcoală, şi, mai mult, din relaţia cu un traficant de droguri, care acum este la închisoare, a născut un băieţel. Când, la un mare festival rock din Norvegia, Mette l-a cunoscut pe Haakon, prinţul moştenitor, ea era o biată chelneriţă. Chiar dacă părinţii lui, regele Harald şi regina Sonia, s-au împotrivit la început, Haakon a cerut-o de soţie, iar nunta a avut loc în 2001, cu mare fast, la Oslo. La ora actuală, prinţul Haakon şi prinţesa Mette-Marit a Norvegiei au trei copii: bastardul Marius, prinţul Sverre şi prinţesa Ingrid.
Fostă campioană olimpică la înot, născută în Zimbabwe, Charlene Wittstock l-a cunoscut pe prinţul Albert de Monaco în 2000, în timp ce ea se afla în Monaco pentru o competiţie sportivă. Şase ani mai târziu, cei doi au devenit un cuplu, iar în 2010, şi-au anunţat logodna. De atunci, Charlene a învăţat limba franceză şi dialectal monegasc, protocolul de la Curte şi s-a convertit la catolicism.
Prinţul Frederick al Danemarcei a întâlnit-o pe Mary, fata unui profesor australian, în timpul Jocurilor Olimpice de la Sydney, în 2000. Mary lucra în publicitate la acea vreme şi cei doi au avut o relaţie la lungă distanţă până în 2003, când s-au logodit. Parlamentul danez a emis „Legea Mary” care îi acorda cetăţenia prin mariaj. După ce s-a convertit la luteranism şi a semnat un acord prenupţial, Mary a devenit prinţesă şi, mai târziu, mama a patru copii, dintre care doi sunt gemeni.
Jurnalismul este motivul pentru care Letizia este acum prinţesă de Asturia şi soţia prinţului Felipe al Spaniei. Tatăl Letiziei a fost, de asemenea, jurnalist, iar mama – soră medicală. Prima căsnicie a Letiziei s-a sfârşit în 1999, fără copii. Când a venit timpul să se căsătorească cu Felipe, Papa Ioan Paul al II-lea a declarat prima ei căsătorie nevalidă pentru că făcuse doar cununia civilă. Nunta regală a avut loc în 2004, iar Letizia este acum Alteţa sa regală Prinţesa de Asturia şi mamă a două fetiţe: infantele Sofia şi Leonor.