Când își schimbă șerpii structura pielii?
Atunci când se întâmplă asta, chiar și stratul care le acoperă pielea este eliminat. În timpul năpârlirii, pielea pielea se întoarce cu partea din interior în exterior. Șarpele își elimină pielea exfoliind-o pe suprafețe aspre. Ei năpârlesc de câteva ori pe an.
Pielea unui șarpe are solzi, o caracteristică importantă pentru ei. În general, șarpele nu are pieicoare, deși de câteva ori, șerpii boa și pitonii au urme de membre inferioare. Aceste picioare sunt ascunse de mușchi, doar pinteni sau gheare se văd în afara corpului lor.
Solzii de pe pielea șerpilor îi fac să se miște atât de grațios și rapid. Solzii rari de pe partea inferioară a pielii lor se deplasează înainte în așa fel încât marginea din spate a solzilor împinge pământul, într-un fel neorganizat. Atunci când împunsăturile acestea au loc, șarpele se mișcă înainte.
Atunci când șarpele vrea să se miște cu viteză, metoda de mai sus se combină cu alta. Corpul se balansează într-o parte și cealaltă și, împingând fiecare piatră sau plantă pe care o întâlnește, alunecă pe acea cale întortocheată formată de buclele pe care le face corpul lor.
Din punct de vedere biologic, șerpii sunt înduriți cu alte vertebrate cu sânge rece, cum ar fi șopârlele, crocodilii și aligatorii, broaștele și broaștele țestoase.