Când au apărut medicamentele
Farmacologia este știința care se ocupă cu medicamentele și rolul lor în medicină. Fabricarea medicamentelor este o artă străveche despre care nu se știe când a început. Primele „medicamente” erau făcute de preoții-magicieni pentru că oamenii credeau că este nevoie de magie pentru a transforma plantele în medicamente. Maii târziu, tratarea bolilor a devenit o știință specială. Băuturile din ierburi și minerale erau ușor de preparat. Vindecătorii din Roma și Grecia Antică obișnuiau să facă astfel de medicamente pentru a trata pacientii.
Arta farmacologiei vine de la arabi. Prin secolul 10 au pus cap la cap toate cunoștințele medicale, au tradus studiile grecești despre anatomia umană și bolile omului, au împrumutat de la perși descoperirile despre puterea plantelor în vindecare. Arabii au găsit astfel și mai multe medicamente din plante.
În secolul 13, tehnica arabă de preparare a medicamentelor s-a răspândit în toată Europa, dar avansau greu. Multe dintre medicamentele arabilor conțineau peste 40 de ingrediente diferite. Prin anul 1500, anumite medicamente aveau nevoie în compoziție și de 100 de ingrediente. Farmaciștii au început să studieze, din nou, plantele pentru a descoperi remedii mai simple.
Farmacia nu s-a schimbat cu adevărat până în secolul 18. Oamenii de știință au devenit interesați de compoziția medicamentelor și efectul lor asupra oamenilor. Au început cu experimente pe animale, iar în secolul 19 medicamentele au început să fie fabricate de companii.