Babilonienii au lăsat documente medicale scrise în care descriau variate boli recunoscute de medicii de astăzi. Vechii egipteni credeau că boala este cauzată de spiritele rele. Tratamentele lor medicale includeau pastile și alifii ce conțineau opium sau ulei de castor. Operațiile chirurgicale se efectuau pe suprafețele exterioare corpului.
Aceasta este o dovadă că au existat „doctori” încă din cele mai vechi timpuri. Pe la 460 î.Hr. un bărbat pe nume Hipocrate se năștea în Grecia și avea să aducă o mare schimbare în medicină. Peste ani, el avea să fie numit Tatăl Medicinei.
Ce a făcut Hipocrate a fost să scoată medicina din magie și superstiții. Nu avea cunoștințele științifice pe care se bazează astăzi medicina, dar avea o abordare și o atitudine ce putea fi numită științifică. El credea că doctorii ar trebui să observe îndeaproape pacientul, și cu precizie. Medicul ar trebui să folosească un tratament ușor și să încurajeze un proces natural de vindecare al organismului. Un doctor nu ar trebui să pună niciodată viața pacientului în pericol.
Hipocrate a recunoscut și descris multe boli. Unele dintre ele sunt cunoscute și astăzi deși au trecut mulți ani.