Campania de prevenire a abandonului – pe Internet

Apropo.ro / 07.03.2002, 14:12
Campania de prevenire a abandonului - pe Internet
Pagina de web www.suflet.ro din cadrul campaniei de prevenire a abandonului și a instituționalizarii copiilor - cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene - a fost lansata oficial miercuri, la București, informeaza Delegația Comisiei Europene la București. Pagina

Pagina de web www.suflet.ro din cadrul campaniei de prevenire a abandonului și a instituționalizarii copiilor – cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene – a fost lansata oficial miercuri, la București, informeaza Delegația Comisiei Europene la București.

Pagina www.suflet.ro se adresează, în primul rând, grupurilor profesionale din domenii precum medicina, asistență socială, învățământ, mass-media, poliție, biserică, acestea fiind grupurile țintă care pot și trebuie să fie implicate în reforma protecției copilului din România. Astfel, site-ul furnizează date suplimentare privind modul în care pot fi ajutate familiile cu copii aflate în dificultate.

Pagina www.suflet.ro oferă informații complete despre legislația românească în vigoare, cu privire la protecția drepturilor copilului, precum și despre instituțiile responsabile cu ocrotirea copilului din România. Pagina include mai multe capitole cu date referitoare la serviciile alternative existente (centre de zi, centre maternale etc.), procedurile de adopție, precum și o listă a adreselor direcțiilor județene pentru protecția copilului, în cadrul cărora echipe de asistenți sociali lucrează pentru a ajuta copiii și familiile aflate în situații dificile.

Pentru a veni în întîmpinarea celor care doresc să adopte un copil, la www.suflet.ro se regăsesc și condițiile și procedurile ce trebuie îndeplinite în vederea adopției, precum și lista actelor necesare. Prezența acestui capitol dorește să încurajeze tot mai multe familii de români să adopte copii pentru a le oferi căldura și iubirea unui cămin adevărat.

Autoritatea guvernamentală pentru protecția copilului și reprezentanții Delegației Comisiei Europene la București (DCEB) au lansat, în toamna anului trecut, campania publică de prevenire a abandonului „Casa de copii nu este acasă”. Campania – realizată de un consorțiu internațional de firme – va dura aproape un an și urmărește schimbarea atitudinii publice față de problema copiilor instituționalizați și reducerea numărului de cazuri de abandon al minorilor.

Campania constă în difuzarea gratuită la posturile de radio și televiziune a unui spot publicitar, în publicarea și distribuirea unor materiale publicitare de sensibilizare cu privire la problemele copiilor. Costurile totale ale acestei campanii se ridică la 2,6 milioane de euro, suma fiind acordată prin intermediul unui program Phare cu o valoare totală a finanțării de 25 de milioane de euro, destinat reformei în sistmeul de protecție a copilului.

Totodată, a fost deschisă o linie telefonică gratuită, de tip hot-line, destinată celor care doresc să anunțe o situație de criză în care este implicat un copil. Un grup de 16 specialiști răspunde solicitărilor telefonice și identifică cea mai bună soluție pentru fiecare caz.

Sursa: MEDIAFAX