Camionul Mercedes-Benz Antos devine primul Parc Mobil din România

16 05. 2013, 14:31

Evenimentul Zilele Arhitecturii, realizat Asociaţia Studenţilor Arhitecţi Cluj-Napoca (A.St.A), se desfăşoară timp de patru zile în Cluj-Napoca. Mercedes-Benz România sprijină evenimentul Zilele Arhitecturii “Crossing Borders”, realizat între 15 şi 18 mai de către Asociaţia Studenţilor Arhitecţi Cluj-Napoca (A.St.A), punând la dispoziţie un camion Antos ce a fost transformat în primul Parc Mobil din România. Parcul Mobil powered by Mercedes Benz este unul dintre proiectele cele mai importante ale ediţiei de anul acesta Zilele Arhitecturii “Crossing Borders”.

Pe parcursul celor patru zile de eveniment, vor avea loc o serie de conferinţe, expoziţii, ateliere, evenimente stradale, concerte şi petreceri, susţinând proiecte ambiţioase ale studenţilor la Arhitectură.

În calitate de partener, Mercedes-Benz România a oferit un camion Antos organizatorilor, pentru a da viaţă primului parc mobil din România. Proiectul reprezintă un manifest pentru protejarea spaţiilor verzi ale Clujului, care sunt puţine şi insuficient puse în valoare. Studenţii au realizat acest parc mobil cu tot mobilierul necesar, pentru a fi transportat de noul camionul de distribuţie Antos, ce dispune de o platformă de 8 metri lungime şi 2,5 metri lăţime. În plus, camionul de 25 de tone beneficiază de dotări speciale, eco-friendly, respectând standardele de emisii Euro VI.

Parcul Mobil powered by Mercedes Benz va avea opriri în cinci locaţii din oraş, în zone care duc lipsă de spaţii verzi, şi se va extinde în afara platformei, ocupând spaţiul în încercarea de a sublinia importanţa zonelor verzi. În plus, Parcul Mobil va susţine explorări urbane, spectacole, ateliere de lucru şi dioramă.

Zilele Arhitecturii reprezintă principalul eveniment al Asociaţiei Studenţilor Arhitecţi din Cluj-Napoca, ce are loc o dată la doi ani, în luna mai. Acesta este unul dintre cele dintre cele mai mari festivaluri studenţeşti de arhitectură din ţară, care îşi propune crearea unei platforme complementare studiului academic pentru o mai bună dezvoltare profesională şi personală a studenţilor.

Printre proiectele Zilelor Arhitecturii “Crossing Borders” se mai numără ”Grădina Boema” (redarea unei clădiri importante în circuitul cultural al Clujului), Pavilionul Zilele Arhitecturii, “Calcan á la Cluj” (mici intervenţii artistice realizate în spaţiul urban), “Casa Mea” (modele de case realizate de copii între 6-12 ani şi construite de studenţi) sau “Crossing Space” (un workshop-concurs în care se vor realiza patru scurtmetraje). La acestea se adaugă conferinţe, ateliere, expoziţii de arhitectură şi artă şi 20 de concerte live.

Anul acesta, la organizarea Zilelor Arhitecturii au participat nouă facultăţi de arhitectură sau artă din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. Peste 150 de studenţi au contribuit la realizarea proiectelor derulate. Organizatorii aşteaptă 20.000 de vizitatori în cele patru zile de festival.

Mai multe detalii despre Zilele Arhitecturii 2013 sunt disponibile la www.zilelearhitecturii.ro.