Calvarul lui Voinea

Apropo.ro / 31.05.2002, 09:36
Calvarul lui Voinea
Trei ore si 37 de minute a stat ieri pe teren Adrian Voinea înainte de a pierde în fata americanului Vince Spadea: 4-6, 6-4, 6-2, 6-7 (4), 6-8 în turul al doilea. Adrian Voinea a avut o sansa imensa de a trece în runda a treia a tabloului de la Roland Garros. În fata unui american care n-a

Trei ore si 37 de minute a stat ieri pe teren Adrian Voinea înainte de a pierde în fata americanului Vince Spadea: 4-6, 6-4, 6-2, 6-7 (4), 6-8 în turul al doilea.

Adrian Voinea a avut o sansa imensa de a trece în runda a treia a tabloului de la Roland Garros. În fata unui american care n-a stralucit niciodata, românul a condus cu 5-2 în setul al patrulea, a ratat o minge de meci, apoi s-a zbatut sa recupereze terenul pierdut, fara a mai izbuti însa. În decisiv, Adrian era condus cu 5-1, a egalat, si-a pierdut din nou serviciul, 5-6, a mai facut un break, 6-6, apoi totul s-a dus. La dublu, Andrei Pavel si David Adams au trecut în turul 2, în timp ce Gabriel Trifu si Chris Haggard au fost eliminati.

Pe tabloul feminin, Jennifer Capriati îsi continua campania de pastrare a titlului cucerit anul trecut. Ieri, americanca n-a fost nici o clipa în pericol în fata compatrioatei ei Amy Frazier, desi meciul a avut un aer extrem de ciudat. Liderul mondial s-a impus cu 6-4, 6-3 în 69 de minute, însa pe durata confruntarii s-au perindat pe tabela 14 break-uri din totalul de 19 game-uri jucate. Capriati n-a parut deranjata de dansul nebun al serviciilor pierdute, gasind chiar o explicatie: „Din cauza vremii ploioase din zilele precedente, n-am avut prea mult timp pentru antrenamente. Îmi voi reveni. Uneori prima mea lovitura nu e foarte consistenta. Nu e grav”.

O alta cîstigatoare a Roland Garros-ului, Mary Pierce (2000), si-a refacut complet relatia cu publicul francez, altadata destul de ostil fata de jucatoarea care reprezinta culorile albastru-alb-rosu, desi s-a nascut în Canada. Mary, acum în vîrsta de 27 de ani, s-a prezentat în fata spectatorilor cu un look nou, fara traditionala coada împletita, dar si cu multe emotii strînse în racheta. În ultimele doua sezoane, Pierce a îndurat un lant întreg de accidentari la umar, muschii stomacului si spate.

A ajuns pe locul 132 în clasamentul mondial, disputînd anul acesta doar opt turnee. Ieri, frantuzoaica a învins-o clar pe spaniola Cristina Torrens Valero, 6-3, 6-1, si si-a închiriat un loc în turul al treilea. „Ma simt mult mai bine si jocul meu a crescut”, a marturisit Mary. Suficient însa pentru a mai avansa un tur? Doua? Trei?

Sursa: www.prosport.ro