Cafeaua ridicata la rang de arta
Sub sloganul „iata ce pot face doua maini dibace”, joi seara, in cadrul cafenelei Gloria JeanÂ’s Coffees din Bucuresti Mall a avut loc o demonstratie in arta prepararii si designului in cafea.
Si acesta pentru ca pe tot parcursul acestei saptamani s-a aflat in tara campioana mondiala la preparare si desgin de cafea, Corrine Tweedale (foto).
Ea s-a aflat aici si pentru a selecta un barista de la Gloria JeanÂ’s Coffees care sa reprezinte pentru prima data Romania la concursul mondial din Australia.
Prima legatura a Corinnei cu industria cafelei a avut loc intr-o vacanta petrecuta in Canada. Acolo, pentru a castiga un ban in plus, s-a hotarat sa faca sampling pentru o firma de cafea. In momentul in care s-a intors in Australia, pasiunea ei pentru cafea s-a transformat intr-o adevarata cariera.
In anul 2001, a reprezentat Australia la Campionatul Mondial de Barista, ce a avut loc la Miami. Corinne si-a castigat numele de Master Barista, lucru ce i-a permis sa isi deschida si o scoala de Barista in Australia, la care anual se inscriu sute de barmani. In numai 2 ani, Corinne Tweedale a transformat peste 3.500 de tineri din simplii barmani in adevarati barista.
Motivul pentru care ea s-a alaturat lantului de coffeeshop-uri Gloria JeanÂ’s Coffees a fost controlul calitatii cafelei, din mometul in care este culeasa si pana ajunge sa fie savurata de client.
De curand, Corinne Tweedale a pus bazele propriei companii, „Ground for Coffee”, specializata in echipamente si training barista.
Un jurnalist australian a descris cel mai bine pasiunea Corinnei pentru cafea: „Ceea ce Corinne nu stie despre cafea, nici nu merita stiut.” (Catherine Keenan, SMH)