Cafeaua ridicata la rang de arta

07 10. 2005, 12:02
V-ati gandit vreodata la cafeaua pe care o savurati in fiecare dimineata ca la ceva mai mult decat acea bautura inchisa la culoare si puternic aromata? Ei bine, saptamana aceasta toti cei care au trecut pragul cafenelei Gloria JeanÂ’s Coffees din Bucuresti Mall au primit o adevarata

V-ati gandit vreodata la cafeaua pe care o savurati in fiecare dimineata ca la ceva mai mult decat acea bautura inchisa la culoare si puternic aromata? Ei bine, saptamana aceasta toti cei care au trecut pragul cafenelei Gloria JeanÂ’s Coffees din Bucuresti Mall au primit o adevarata lectie despre cum se prepara cea mai buna cafea si cum putem face ca aceasta sa aiba un design cat mai placut. Da, ati citit bine, design.

Sub sloganul „iata ce pot face doua maini dibace”, joi seara, in cadrul cafenelei Gloria JeanÂ’s Coffees din Bucuresti Mall a avut loc o demonstratie in arta prepararii si designului in cafea.

Si acesta pentru ca pe tot parcursul acestei saptamani s-a aflat in tara campioana mondiala la preparare si desgin de cafea, Corrine Tweedale (foto).

Tanara barista (artista a cafelei) de origine australiana a venit, cu aceasta ocazie, pentru prima data in Romania si timp de o saptamana i-a incantat cu talentul ei pe toti cei care au pasit pragul cafenelei Gloria JeanÂ’s Coffees. Si nu numai atat.

Ea s-a aflat aici si pentru a selecta un barista de la Gloria JeanÂ’s Coffees care sa reprezinte pentru prima data Romania la concursul mondial din Australia.

Prima legatura a Corinnei cu industria cafelei a avut loc intr-o vacanta petrecuta in Canada. Acolo, pentru a castiga un ban in plus, s-a hotarat sa faca sampling pentru o firma de cafea. In momentul in care s-a intors in Australia, pasiunea ei pentru cafea s-a transformat intr-o adevarata cariera.

In anul 2001, a reprezentat Australia la Campionatul Mondial de Barista, ce a avut loc la Miami. Corinne si-a castigat numele de Master Barista, lucru ce i-a permis sa isi deschida si o scoala de Barista in Australia, la care anual se inscriu sute de barmani. In numai 2 ani, Corinne Tweedale a transformat peste 3.500 de tineri din simplii barmani in adevarati barista.

Motivul pentru care ea s-a alaturat lantului de coffeeshop-uri Gloria JeanÂ’s Coffees a fost controlul calitatii cafelei, din mometul in care este culeasa si pana ajunge sa fie savurata de client.

De curand, Corinne Tweedale a pus bazele propriei companii, „Ground for Coffee”, specializata in echipamente si training barista.

Un jurnalist australian a descris cel mai bine pasiunea Corinnei pentru cafea: „Ceea ce Corinne nu stie despre cafea, nici nu merita stiut.” (Catherine Keenan, SMH)