Vrei ca parul tau sa arate ca într-o reclama pentru șampon, atunci înarmeaza-te cu rabdare, curaj și o suma situata undeva între 150 și 350 de dolari și da o fuga la un salon de coafura! Extensiile de par îți îndeplinesc acest vis, iar schimbarea de look va fi evidenta. Atenție! Parul necesita acum o îngrijire speciala, pentru ca altfel se va încalci foarte rau, mai ales la spate, și visul se va transforma în coșmar!
Diana, modelul nostru, a hotarat ca pentru seara de ValentineÂ’s sa se transforme într-una din cele mai superbe blonde din București. Procedura de „îmbogațire” a parului a durat aproape patru ore. Pentru a putea „suporta” șuvițele, parul natural trebuie sa aiba cel puțin 10-12 cm lungime, astfel încat sa acopere legaturile dintre parul natural și cel artificial. Sa nu fie degradat, prea fin sau prea gras, pentru ca atunci se pot desface extensiile. Purtatoarea de extensii trebuie sa știe exact ce așteptari are de la aceasta procedura – doar lungime, doar volum sau ambele. Alege cu hair stylist-ul nuanța suvițelor și tipul de par – drept, ondulat sau chiar creț.
Durata și întreținere
Investiția se poate menține între 3 și 6 luni, dupa care extensiile se scot cu ajutorul unui clește special, fara a afecta, teoretic, șuvița naturala prinsa sub șuvița artificiala și silicon, contrar opiniei generale conform careia extensiile distrug parul natural.
Mai complicat este cu întreținerea. Extensiile necesita noi tehnici de îngrijire, pentru a evita distrugerea parului. Spalatul se face cel puțin o data pe saptamana, obligatoriu la un salon de coafura, specializat în întreținerea extensiilor. Șamponul este special, iar la sfarșit se aplica o masca pentru extensii. Cat despre vopsit, se prefera doar radacina, în ton cu nuanțele extensiei și ale parului propriu. Cand se schimba radical culoarea parului, se schimba și extensiile. Despre decolorare, nici vorba! Nici pieptanatul nu mai este ce a fost! Pentru asta exista o perie speciala, foarte deasa.
Se mai întampla și accidente pe parcursul acestor luni, șuvițele pot cadea, siliconul mai cedeaza uneori, dar efectele nu sunt dramatice. Extensiile pierdute se pot reface fara probleme. Varfurile se pot scurta o data la o luna și se pot încerca felurite tunsori, bineînțeles, evitand „dezvelirea” punctului de legatura.
5 etape de aplicare a extensiilor
1. Obligatoriu parul trebuie sa fie curat, proaspat șamponat, tratat, uscat și chiar ușor coafat. Se fac carari circulare, extensiile se aplica la minim 5 cm de la creștet în jos, practic sub coroana capilara, pentru a fi mai bine mascate de calota.
2. Șuvițele au la un capat un dreptunghi de silicon care învaluie șuvița naturala. Siliconul se încalzește puternic cu un clește special, aderand astfel strans pe parul natural. Se utilizeaza discul protector confecționat din plastic pentru a masura distanța dintre șuvițe, pentru a pastra o grosime constanta și pentru a proteja restul parului.
3. Procedura este extrem de migaloasa, pentru ca hair stylist-ul fixeaza cu grija fiecare suvița – cu un diametru de aproximativ 50 mm și apoi aplica încalzitorul. Grosimea suviței de par natural trebuie sa fie egala cu cea de par artificial.
4. Extensiile se aplica pe carari orizontale succesive, oferind atat lungime, cat și volum întregii podoabe capilare. Se pot crea maximum 5 carari circulare, în funcție de cat volum sau lungime își dorește clienta.
5. Dupa aplicarea generala, parul este tuns – amonizat cu tunsoarea generala și apoi coafat. În final, satisfacția clientei este pe masura muncii depuse. Imaginea din oglinda corespunde de fiecare data așteptarilor.
Sfatul hair stylist-ului
Parul cu extensii este superb, însa pentru asta trebuie sa mergi cel puțin o data pe saptamana la coafor pentru spalat și coafat, sa folosești un anumit șampon, o masca speciala, precum și un anumit tip de perie.
• Nu se monteaza extensii persoanelor carora le cade parul sau femeilor care tocmai au nascut.
• Parul ud cu extensii nu se periaza niciodata. Se recomanda purtatoarelor de extensii sa nu doarma cu parul ud.
Mai multe in „Ce se intampla Doctore?”