Butoane fara fir

Apropo.ro / 10.06.2002, 11:12
Butoane fara fir
Fara fir... Este tendinta la nivel mondial, e la moda. Adevarul este ca, de multe ori ne-am incurcat in tonele de fire din spatele calculatorului, ajungand la un pas de a puna mana pe ceva taios si a reteza dintr-o miscare acel manunchi de fire care ingradeste libertatea dragului mouse.

Fara fir… Este tendinta la nivel mondial, e la moda. Adevarul este ca, de multe ori ne-am incurcat in tonele de fire din spatele calculatorului, ajungand la un pas de a puna mana pe ceva taios si a reteza dintr-o miscare acel manunchi de fire care ingradeste libertatea dragului mouse.

Logitech, binecunoscuta firma producatoare de periferice, vine in salvarea noastra. Solutia o constituie un set format dintr-o tastatura si un mouse, ambele fara „codite”, adica fara fir. O solutie stralucita pentru libertatea de miscare. Daca, pana acum, nu puteai sa stai in pat si sa scrii la calculator, sau, si mai si, sa te joci vreun joc haios stand in alta pozitie si in alt loc, de acum vei putea face aceste lucruri, chiar sa fii si in alta camera, insa daca nu vezi ce faci, de unde poti stii ca faci ce trebuie?

Exista mai multe modele de asemenea seturi, tot fara fir, insa noul model este aproape perfect. Acest poarta denumirea de… Cordless Freedom™ Optical. In cutie, puteti gasi o tastatura cu un design futuristic si o intreaga serie de butoane cu functii speciale, sau programabile, beneficiind de noua tehnologie… Zero Degree Tilt™, ce ofera o tastare placuta cu performante ridicate. Langa taste, se adauga un mouse optic, cel mai bun model al firmei producatoare, ce se bucura de o rezolutie de 400 dpi, oferind o miscare lina si precisa a cursorului.

Spre marea surpriza a userilor si doritorilor de wireless, si si a celor ce cauta „calitatea periferica”, solutia prezentata a fost lansata la un pret de-a dreptul uimitor – 100 USD pe pagina producatorului, in magazinele romanesti ajungand undeva intre 120 si 140 USD, care, sa recunoastem, nu este un pret mare, avand in vedere ce cumparam.

Pe langa bani, ca cerinte ar mai fi un port USB liber, sau doua PS/2 (una pentru tastatura si una pentru mouse), pentru a conecta receptorul radio, restul efectandu-se cu viteza luminii, prin unde radio in banda de 2 metri. Concluzia ar fi ca, acesta este un produs calitativ ce merita achizitionat, numai in cazul in care va incadrati intre cei despre care am vorbit, sau ca un un capriciu.

Razvan Rebegeanu