Budinca de orez

15 01. 2004, 13:47
Ingrediente pentru 6 porții 200 g orez, 1 l lapte dulce, 325 g zahar, 4 oua, 30 g unt, 1 lingura stafide, 2 linguri faina, 100 ml vin dulce, 1 lingura coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie, 1 plic zahar vanilinat, sare. Preparare Se prepara un sos caramel punand la fiert 125 g zahar cu

Ingrediente pentru 6 porții
200 g orez, 1 l lapte dulce, 325 g zahar, 4 oua, 30 g unt, 1 lingura stafide, 2 linguri faina, 100 ml vin dulce, 1 lingura coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie, 1 plic zahar vanilinat, sare.

Preparare
Se prepara un sos caramel punand la fiert 125 g zahar cu 5 linguri de apa și 2-3 picaturi zeama de lamaie. Sosul respectiv se pune într-o forma de Jena, avand grija sa se „îmbrace” pereții vasului cu sosul caramel, apoi se lasa la racit. Stafidele se pun 5 minute în apa calda, se scurg bine și se tavalesc prin faina.

Separat, se oparește orezul 5 minute, se strecoara apa și se adauga laptele, un praf de sare, zaharul vanilinat și se lasa sa fiarba 10 minute. Se adauga restul de zahar și se lasa sa mai fiarba pana cand orezul este bine patruns.

Dupa ce se racește puțin, se adauga, pe rand, galbenușurile de ou, stafidele, untul și coaja de lamaie, iar la sfarșit, albușurile batute spuma. Se toarna compoziția în forma de Jena și se coace, timp de 1 h, pana se rumenește.

Acasa in Bucatarie