Budinca de griș cu migdale și jeleu de coacaze

04 05. 2006, 17:59
Ingrediente pentru 10 porții 125 g griș, 125 g zahar, 75 g migdale, 1 baton vanilie, 1 l lapte, 2 galbenușuri, 40 g unt, jeleu de coacaze. Pentru caramel: 70 g zahar, 3 linguri apa. Preparare Se fierbe laptele cu vanilia, taiata în doua, pe lungime. Se adauga zaharul

Ingrediente pentru 10 porții
125 g griș, 125 g zahar, 75 g migdale, 1 baton vanilie, 1 l lapte, 2 galbenușuri, 40 g unt, jeleu de coacaze.

Pentru caramel:
70 g zahar, 3 linguri apa.

Preparare
Se fierbe laptele cu vanilia, taiata în doua, pe lungime. Se adauga zaharul și untul. Cand începe sa clocoteasca, se adauga grișul, în ploaie, amestecand permanent ca sa nu se faca cocoloașe. Se fierbe, la foc mic, aproximativ 15 minute. Separat, se prepara caramelul: se pune la fiert zaharul și, cand începe sa-și schimbe culoarea, se stinge cu apa și se lasa sa fiarba pana cand se îngroașa puțin. Se tapeteaza o forma termorezistenta cu sosul caramel cat este fierbinte, avand grija sa îmbrace bine toți pereții formei, apoi se toarna în forma grișul, care a fost amestecat separat cu migdalele macinate și cu cele doua galbenușuri de ou. Se pune la cuptorul preîncalzit, pentru aproximativ 10 minute. Se rastoarna dupa racirea completa și se orneaza cu jeleu de coacaze.