Bucatariile restaurantelor hunedorene sunt murdare

Apropo.ro / 11.01.2002, 16:43
Bucatariile restaurantelor hunedorene sunt murdare
Inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OPC) din judetul Hunedoara au verificat calitatea serviciilor de cazare si alimentatie publica, oferite de agentii economici hunedoreni. La cele 21 de restaurante verificate, s-a urmarit daca mai exista in stoc preparate si alimente

Inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OPC) din judetul Hunedoara au verificat calitatea serviciilor de cazare si alimentatie publica, oferite de agentii economici hunedoreni.

La cele 21 de restaurante verificate, s-a urmarit daca mai exista in stoc preparate si alimente achizitionate in vederea organizarii Revelionului, iar la 11 hoteluri din judet s-a verificat calitatea serviciilor de cazare oferite clientilor. Costel Radu, inspector OPC sustine ca nu au fost descoperite produse expirate, in schimb, 12 agenti comerciali au fost amendati cu 63 milioane de lei, din cauza lipsei de igiena in bucatariile restaurantelor.

Cea mai grava abatere de la normele de igiena a fost constatata in bucataria restaurantului „Corvinul” Hunedoara. Numai aici amenda a fost de 36 de milioane de lei.

Boli de sezon
Aproape 1.400 de hunedoreni au fost inregistrati in ultimele doua saptamâni, cu boli ale cailor respiratorii. Conform cifrelor anuntate de Directia de sanatate Publica din judetul Hunedoara, cele mai frecvente boli constatate sunt infectiile acute ale cailor respiratorii, pneumoniile, bronho-pneumoniile si gripa.

Din cele 1.400 de cazuri, 278 au necesitat tratament de specialitate sub supraveghere medicala, in spital. Directia de sanatate Publica afirma ca numarul imbolnavirilor din acest an este mai mic decât cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut (1.700 cazuri), in schimb a crescut de la 109, la 278, numarul persoanelor spitalizate in acest an.

Mai putine abateri
inspectori din cadrul comisiei mixte de control infiintata la nivelul judetului Hunedoara, declara ca in urma verificarilor efectuate anul trecut la agentii economici din judet, s-a constatat o reducere a numarului de abateri de la legile in vigoare, savârsite pâna acum de acestia.

Din punct de vedere al producatorilor si comerciantilor de carne si produse din carne, din 101 tone de carne verificate, 8,6 tone au fost oprite temporar de la vânzare si doar 78 de kilograme au fost retrase definitiv de pe piata. in schimb abaterile constatate anul trecut au fost sanctionate cu amenzi de 530 milioane de lei.

Nicolle Ebner
[Hundoreanul]