Bubka si Albert de Monaco, vor purta flacara olimpica

Apropo.ro / 19.03.2004, 10:35
Bubka si Albert de Monaco, vor purta flacara olimpica
Șapte campioni olimpici și membri ai Comitetului Internațional Olimpic (CIO) sînt printre primii care vor purta flacara olimpica ce va fi aprinsa pe 25 martie în Olimpia, a declarat, joi, purtatorul de cuvînt al Comitetul Olimpic Elen. Dupa ceremonia de apridere, torța

Șapte campioni olimpici și membri ai Comitetului Internațional Olimpic (CIO) sînt printre primii care vor purta flacara olimpica ce va fi aprinsa pe 25 martie în Olimpia, a declarat, joi, purtatorul de cuvînt al Comitetul Olimpic Elen.

Dupa ceremonia de apridere, torța va fi preluata de grecul Constantin Gatsioudis, medaliat cu argint la CM de la Sevilia, la proba de aruncare a suliței, din mîinile marii preotese din templul Hera . Înotatorul de origine rusa Alexander Popov, medaliat cu aur la JO de la Barcelona și Atlanta, va prelua flacara de la Gatsioudis.

În perioada 25-31 martie, flacara olimpica va fi purtata de Sergei Bubka (Ucraina) - medaliat cu aur la Seul în proba de saritura cu prajina, Manuela Di Centa (schi, Italia) - medaliata cu aur la Lillehamer, Manuel Estiarte (Spania) - medaliat cu aur la Atlanta, Nawal El-Moutawakil (Maroc) - medaliat cu aur la Los Angeles, prințul Albert de Monaco - membru CIO, Kip Keino (Kenya) – medaliat cu aur la Mexic și Munchen, Valeri Borzov (Ucraina) - medaliat cu aur la Munchen.

Pe 31 martie, facara olimpica trebuie sa ajunga, dupa un tur de 365 de kilometri prin Grecia, înapoi la Atena, unde va fi așezata pe arena de marmura a capitalei de catre alergatoarea greca Katerina Thanou, medaliata cu argint la JO de la Sydney 2000.

Flacara va pleca din nou pe 5 iunie, spre Sydney, aceasta fiind prima etapa a unui periplu în care va fi purtata de peste 11.000 de persoane, dintre care 6.500 din Grecia.

Mediafax