Bubau pleaca cu Carnaval la Atena

Apropo.ro / 03.08.2004, 10:48
Bubau pleaca cu Carnaval la Atena
Sportivul Viorel Bubau, care este prima rezerva în concursul ecvestru complet din cadrul Jocurile Olimpice 2004, va pleca, marți, la Atena, alaturi de calul pe care concureaza -Carnaval. Bubau și Carnaval nu au fost incluși în programul COR fiind nevoiți sa aștepte o

Sportivul Viorel Bubau, care este prima rezerva în concursul ecvestru complet din cadrul Jocurile Olimpice 2004, va pleca, marți, la Atena, alaturi de calul pe care concureaza -Carnaval.

Bubau și Carnaval nu au fost incluși în programul COR fiind nevoiți sa aștepte o posibila accidentare a unuia dintre echipele calificate pentru a intra în competiție. El nu a primit bani pentru pregatire deoarece nu s-a calificat direct la JO, costurile deplasarii fiind suportate din surse proprii. În cazul în care va intra în concurs, COR îi va deconta lui Bubau o parte din cheltuieli.

Sportivul din Tîrgu Mureș a inițiat o campanie de strîngere de fonduri pentru a obține banii necesari participarii la JO, dar suma adunata a fost insuficienta. El suporta din fonduri proprii automobilul cu care trebuie transportat calul și care a costat 42.000 de euro și trei rînduri de echipament adecvat, în valoare de 10.000 de euro. Suma totala pe care o va suporta Bubau pentru participarea la JO se ridica la aproximativ 3 miliarde de lei. 

Viorel Bubau a efectuat un stagiu de pregatire de doua saptamîni la Mangalia, unde condițiile și clima seamana cu cele din Grecia. Sportivul va pleca, marți, din Tîrgu-Mureș, cu destinația Atena.

Mediafax