Bronzul artificial
Nimic nu se compara cu o piele aurie , frumos bronzata. Si cum vara tine doar trei luni multe dintre noi apeleaza la alte metode pentru a obtine nuanta perfecta care sa ne puna corpul in valoare.
Daca optezi pentru solar, inainte de a intra in cabina de bronzat trebuie sa stii avantajele si dezamantajele pe care le implica acest lucru.
Avantaje:
1.Sub actiunea razelor UV, se formeaza in mod automat vitamina D3.
2.Confera o stare de bine si de relaxare.
3.Bronzul obtinut este mai auriu si mai uniform decat cel natural.
4.Ofera o bronzare rapida.
Dezavantaje:
Pe termen lung folosirea solarului duce la cataracte, riduri, modificari in sistemul imunitar, imbatranirea premature a pielii si cancer de piele.
Oricine poate face cancer de piele dar exista cateva categorii de persoane care au o predispozitie mai mare. Persoanele care au multe alunite sau pistrui si cele care se ard usor ar trebui sa evite solarul, accestea asumandu-si cele mai mari riscuri.
Daca totusi decizi sa apelezi la solar trebuie sa respecti cateva reguli. In primul rand trebuie sa te bronzezi treptat si sa iti hidratezi foarte bine pielea in acest timp. Respecta timpul de bronzare recomandat pentru tipul de ten pe care il ai si nu te expune mai mult de 10 sedinte in 2-3 saptamani. Ochelarii de protectie sunt obligatorii pentru ca te poti alege cu leziuni oculare.
Pentru o protectie buna folositi doar produse pentru bronzat realizate special pentru solar.
Daca nu doresti sa te expui riscului poti folosi autobronzatele. Acestea nu sunt daunatoare sanatatii tale, dar trebuie sa ai indemnare deoarece trebuie aplicate uniform, altfel risti sa arati ca o zebra.