Bowe a solicitat licența de practicare a boxului în Oklahoma

Apropo.ro / 23.08.2004, 12:05
Bowe a solicitat licența de practicare a boxului în Oklahoma
Fostul campion mondial la categoria grea, americanul Riddick Bowe, care urmeaza sa-și reia activitatea competiționala pe 25 septembrie, în cadrul unei reuniuni organizate la un cazino din Oklahoma, a solicitat, vineri, licența de practicare a boxului in acest stat, informeaza

Fostul campion mondial la categoria grea, americanul Riddick Bowe, care urmeaza sa-și reia activitatea competiționala pe 25 septembrie, în cadrul unei reuniuni organizate la un cazino din Oklahoma, a solicitat, vineri, licența de practicare a boxului in acest stat, informeaza AFP.

Riddick Bowe, în vîrsta de 37 de ani, și-a reluat antrenamentele în luna mai, dupa ce a fost eliberat din detenție. Sportivul american fusese condamnat la un an și jumatate de închisoare pentru ca a sechestrat-o pe prima sa soție și pe cei cinci copii ai lor.

Bowe a ispașit 17 luni într-un penitenciar din Cumberland (Maryland), ultima luna de detenție efectuînd-o la domiciliu, sub supraveghere.

Președintele Comisiei de Box Profesionist din Oklahoma, Joe Miller, a precizat ca solicitarea înaintata vineri de sportivul american a primit prima aprobare.

Judecatorul care l-a condamnat pe Bowe i-a interzis acestuia sa mai practice boxul, din cauza leziunilor cerebrale suferite de sportivul american în decursul carierei. Bowe va trebui sa se supuna unei serii de teste neurologice, care vor fi efectuate într-un spital din Oklahoma.

Activitatea competiționala a boxerului american se încheiase în 1996, dupa doua partide disputate cu polonezul Andrew Golota, în timpul carora fusese lovit de mai multe ori.

Examenele neurologice efectuate ulterior au relevat existența unor leziuni cerebrale majore, care au constituit și principalul argument invocat de avocatul care l-a reprezentat pe Bowe în procesul intentat pentru sechestrarea familiei sale.

Mediafax