Bomboane marca Raluca Zenga
Pentru reţeta „Raffaello”- trufe cu nucă de cocos cu o inimă de migdală caramelizată: delicioase, fără gluten sau zahăr alb rafinat, aveţi nevoie de un blender şi de următoarele ingrediente:
4 linguri de unt de cocos, 250 de grame de fulgi de cocos plus 4 linguri pentru a „îmbrăca” trufele, 3 linguri de miere sau de sirop de arţar, plus o lingură pentru caramelizarea migdalelor, o jumătate de linguriţă de esenţă de vanilie, o jumătate de linguriţă de scorţişoară, alune de pădure sau migdale pentru centrul crocant.
Pentru migdalele caramelizate cu miere: încălziţi mierea la foc mediu într-o tigaie, adăugati migdalele şi amestecaţi. Coaceţi migdalele îmbrăcate în miere pe o tavă cu hârtie de pergament, la 160 de grade în cuptor preţ de 12-15 minute. Lăsaţi să se răcească şi separateţi-le dacă s-au lipit prea tare.