Un bucătar filipinez a făcut deliciul ediţiei, pregătind o porţie de ,,sarmale” în stil asiatic, cu ingrediente din Piaţa Obor, iar savoarea farfuriei i-a făcut pe chefi să acorde două cuţite. Concurentul care a impresionat juriul printr-un preparat autentic este Hârâială Silvian, ce a gătit un piure..cu fân! Se pare că cei trei bucătari au pariat pe concurent, pentru că i-au acordat maximul de cuţite şi l-au inclus în strategia de formare a propriilor echipe!
În ediţia de marţi, 12 septembrie, tot de la ora 20:00, telespectatorii vor fi martorii unei suite de farfurii impecabile, ce stabilesc un standard cât mai ridicat al preparatelor. Anca Pintican este o profesoară de yoga ce vrea să îi impresioneze pe juraţi cu o farfurie vegetariană. Convinsă că îi va converti pe cei mai iubiţi bucătari ,,de la carne la morcovi”, concurenta pregăteşte un preparat inedit: burger vegetal cu cartofi turceşti. Surprizele continuă pe banda „Chefi la cuţite”, iar chef Cătălin, un duşman declarat al clătitelor, va trebui să-şi învingă mica fobie doar pentru a juriza!