Bilete doar pentru bogati

Apropo.ro / 10.05.2002, 09:36
Bilete doar pentru bogati
Spectatorii care vor dori sa vada meciul lui Doroftei cu Balbi, vor trebui sa scoata din buzunar între 500.000 si 3 milioane de lei. Pretul unui bilet la gala de box în cadrul careia pugilistul român Leonard Doroftei îsi va apara titlul mondial la categoria usoara, versiunea WBA, în fata

Spectatorii care vor dori sa vada meciul lui Doroftei cu Balbi, vor trebui sa scoata din buzunar între 500.000 si 3 milioane de lei.

Pretul unui bilet la gala de box în cadrul careia pugilistul român Leonard Doroftei îsi va apara titlul mondial la categoria usoara, versiunea WBA, în fata argentinianului Raul Balbi, pe 31 mai, la Bucuresti, va fi cuprins între 500.000 si 3.000.000 de lei, a declarat, ieri, purtatorul de cuvînt al Federatiei Române de Box, Nicolae Bud. Firma Argirom International, care detine drepturile de organizare a evenimentului, a decis sa puna în vînzare, începînd de luni, aproximativ 6.000 de bilete, ce vor fi diferentiate pe sase categorii de pret, în functie de locul ocupat în sala.

Bud a anuntat si faptul ca s-au demarat lucrarile de amenajare ale Salii Polivalente, capacitatea acesteia urmînd sa fie marita. „Cred ca vom reusi sa asiguram aproximativ 6.500 de locuri pe scaune, desi sala dispune în acest moment de numai 5.300”, a spus Bud.

Organizatorii celei mai importante gale de box profesionist care a avut loc vreodata în estul Europei au transmis ca aceasta va începe la ora 20:00, ora României, iar meciul vedeta între Doroftei si Balbi, care se va disputa pe durata a 12 runde, a cîte trei minute, urmeaza sa debuteze în jurul orei 22:30. În principiu a fost stabilit programul galei, alaturi de întîlnirea lui Doroftei urmînd sa mai aiba loc alte sapte partide, dintre care una pentru titlul mondial la categoria pana, versiunea WBU. Peste 100 de reprezentanti mass-media din întreaga lume sînt asteptati la Bucuresti, meciul lui Doroftei fiind transmis în direct sau înregistrat în peste 160 de tari.

Crainic de ring pentru gala de la Bucuresti ar putea fi americanul Michael Buffer, care si-a aratat disponibilitatea de a veni în România. Buffer, a carui sotie este nascuta în Sinaia, va face prezentarile în ring si la meciul dintre Mike Tyson si Lennox Lewis.

Programul galei din 31 mai

Categoria Meciul

57,153 kg Philip Ndou (Africa de Sud)-Claudio Martinet

76,204 kg Adrian Diaconu (România)-Asparub Antonov Georgiev (Bulgaria)

86,183 kg Dale „Cowboy” Brown (Canada)-Andrei Kostadinov Georgiev (Bulgaria)

91,000 kg Jean Francois Bergeron (Franta)-Georgi Borisov Harizanov (Bulgaria)

61,235 kg Tomas Janson (Suedia)-Luis Alberto Santiago (Puerto Rico)

72,575 kg Alex Hilton (Canada)-Adversar nedesemnat

66,678 kg Ahmed Kaddour (Danemarca)- Adversar nedesemnat

Vine si Grigorian

Artur Grigorian, campionul mondial al categoriei usoare, versiunea WBO, va fi si el prezent pe 31 mai la Bucuresti, dar nu în ring. Georgianul va asista la întîlnirea dintre Doroftei si Balbi, fiind interesat sa sustina un meci cu învingatorul dintre acestia, pentru a-si unifica cele doua centuri, WBA si WBO.

Sursa: www.prosport.ro