Belu spune ca Petrovschi sufera de tulburari de personalitate

Apropo.ro / 31.01.2004, 15:55
Belu spune ca Petrovschi sufera de tulburari de personalitate
Antrenorul lotului feminin de gimnastica al României, Octavian Belu, a declarat, vineri, ca în fișa medicala de la INMS a Oanei Petrovschi este menționat faptul ca fosta gimnasta sufera de tulburari de personalitate. "A fost o gimnasta cu care s-a lucrat foarte greu deoarece

Antrenorul lotului feminin de gimnastica al României, Octavian Belu, a declarat, vineri, ca în fișa medicala de la INMS a Oanei Petrovschi este menționat faptul ca fosta gimnasta sufera de tulburari de personalitate.

„A fost o gimnasta cu care s-a lucrat foarte greu deoarece avea probleme de comportament. La Institutul Național de Medicina Sportiva exista fișele medicale ale fiecarei sportive care a facut parte din lot. În fișa Oanei Petrovschi sunt trecute tulburari de personalitate. Ma deranjeaza ca a lovit tocmai în femeia care a ajutat-o cel mai mult. Atunci cînd refuza sa se mai antreneze, Mariana Bitang o încuraja sa continue”, a declarat Belu.

Tehnicianul spune ca antrenamentul cu saculeți de nisip legați de glezne este o procedura obișnuita în gimnastica.

„Povestea Oanei este hilara. Oricine cunoaște cît de puțina gimnastica știe ca saculeții de nisip se folosesc în timpul antrenamentelor. Nadia Comaneci zicea ca s-a antrenat nu cu saculeți de o jumatate de kilogram, ci cu bocanci de schi. În plus, ceea ce spune Petrovschi, ca a fost forțata sa execute exerciții complicate la paralele avînd piciorul în ghips, este o minciuna. Așa ceva nu este posibil din punct de vedere fizic, deoarece nu poți sa execuți rotiri în aer cu o asemenea greutate legata de picioare. Oana executa doar cîteva gigantice și apoi ateriza într-o groapa cu bureți”, a afirmat antrenorul.

Belu a recunoscut ca gimnastele de la Deva nu au voie sa consume dulciuri în camera. „Dulciurile erau strînse și duse la cabinetul medical. Este normal sa știm ce consuma fiecare sportiva. Daca se îmbolnavește vreuna dintre gimnaste trebuie sa știm ce a mîncat în ziua respectiva”, a spus Belu.

Antrenorul considera ca Oana Petrovschi nu are motive sa se plînga de tensiunea din lotul de la Deva. „Performanța înseamna stres. Ele se plîng ca sînt stresate dupa ce stau cel mult doi, trei ani la Deva. Dar eu cum ar trebui sa fiu, dupa atîția ani de activitate? Eu nu sînt stresat?”, a spus tehnicianul.

Belu a negat informațiile aparute în presa, potrivit carora ar fi primit terenuri la Constanța. „N-am primit nici un ghiveci de pamînt de la nimeni”, a precizat Belu.

Fosta gimnasta Oana Petrovschi i-a acuzat pe antrenorii lotului național al României, Octavian Belu și Mariana Bitang, ca au obligat-o sa se antreneze în condiții foarte dure, deși avea o entorsa la un picior, provocîndu-i astfel probleme medicale.

Fosta componenta a lotului național s-a accidentat în martie 2003, în timpul unui concurs în Olanda, însa ea spune a continuat sa se antreneze și chiar a concurat la paralele la Internaționalele de gimnastica ale României, desfașurate la începutul lunii aprilie.

Petrovschi a declarat ca din aceasta cauza a avut probleme medicale, fiind nevoita sa renunțe la cariera sportiva.

Mediafax