Belu si Bitang raman la Deva

Apropo.ro / 22.03.2002, 09:24
Belu si Bitang raman la Deva
Antrenorii lotului feminin olimpic de gimnastica a României, Octavian Belu și Mariana Bitang, au afirmat ca nu au spus ca pleaca de la Deva și ca declarațiile lor au fost interpretate greșit "Noi am spus ca o sa plecam numai daca nu se mai dorește sa se mai faca

Antrenorii lotului feminin olimpic de gimnastica a României, Octavian Belu și Mariana Bitang, au afirmat ca nu au spus ca pleaca de la Deva și ca declarațiile lor au fost interpretate greșit

„Noi am spus ca o sa plecam numai daca nu se mai dorește sa se mai faca gimnastica la Deva”, a declarat Mariana Bitang.

Cei doi tehnicieni au adaugat ca nu înțeleg sensul campaniei de presa îndreptate împotriva lor. „În presa se spune ca noi doi am transformat Centrul Olimpic de gimnastica de la Deva într-un adevarat lagar, ca aici spalam creierele gimnastelor, ca nu au televizor, ca le interzicem sa vorbeasca la telefoanele celulare și alte asemenea lucruri. Vreau sa atrag atenția ca, daca aceasta campanie va mai continua, exista riscul ca tot ce s-a cladit aici în cei peste 20 de ani de cînd funcționeaza acest centru sa se distruga în cîteva zile, cu urmari dramatice pentru gimnastica româneasca”, a afirmat Octavian Belu.

La rîndul ei, Mariana Bitang a declarat ca gimnastele trimise recent acasa au plecat deoarece conducerea federației a constatat ca erau indisciplinate, cu excepția Silviei Stroescu, care avea interdicție medicala sa faca efort. În sprijinul celor afirmate, Mariana Bitang a prezentat un chestionar, completat de toate aceste gimnaste, în care majoritatea scriu ca indisciplina și starea precara de sanatate a unora dintre ele sînt principalele cauze care au dus la perturbarea programului de pregatire al lotului.

În plus, junioarele Florica Leonida și Alexandra Eremia au dezmințit informațiile aparute în presa, spunînd ca nu sînt și nici nu au fost vreodata accidentate. De altfel, aceste doua sportive, împreuna cu Monica Roșu, Madalina Rîpeanu, Iuliana Chindea și Larisa Apostol, vor participa la Campionatele Europene de gimnastica pentru junioare din Grecia, unde vor fi însoțite de antrenorii care le-au pregatit pîna acum.

„Pîna acum, eu și cu Mariana eram prezentați de presa ca niște mari antrenori, iar acum se scrie peste tot ca sîntem niște monștri care batem gimnaste, dupa ce, în prealabil, le spalam creierele”, a declarat Octavian Belu.

Gimnasta Silvia Stroescu, campioana mondiala cu echipa României, a declarat, miercuri, ca a dorit sa paraseasca Centrul Olimpic de la Deva înca de anul trecut, cînd a primit o palma de la antrenorul Octavian Belu. Comitetul Executiv al FRG a decis, saptamîna trecuta, sa le trimita la cluburile lor pe componentele lotului feminin care nu s-au refacut în urma unor accidentari. Ca urmare a acestei decizii, echipa naționala de senioare a României nu va mai participa la Campionatele Europene de gimnastica, din luna aprilie.

Sursa: www.prosport.ro