Belgienii au inventat berea noptilor cu luna plina
Un berar din Peruwelz, Belgia, va lansa berea fabricata
doar in noptile cu luna plina, cand, sustine el, procesul
de fermentatie este mai puternic.
Roger Caulier, proprietarul fabricii de bere, a venit cu aceasta
idee pentru a se remarca pe o piata deja saturata, dupa ce a aflat
ca intr-o regiune vinicola din estul Frantei productia de
vin este planificata in functie de fazele lunii.
El a explicat ca luna plina scurteaza procesul de fermentatie de
la 7 la 5 zile si il face mai activ.
Bautura care contine 10% alcool este apoi
transferata intr-o camera, in care sta circa o luna, la 5 grade
Celsius.
Odata imbuteliata, este supusa unui nou proces de fermentatie,
iar rezultatul este cel dorit: berea are un
gust mai puternic si mai bun.
Caulier intentioneaza sa produca 12.000
de sticle de bere, care ar putea fi distribuite inclusiv in
Statele Unite si Japonia. El va lansa acest produs pe 31
octombrie.