BCR va introduce semnatura electronica
Printre avantajele pe care le confera semnatura electronica se numara comunicarea rapida cu clienții, asigurarea confidențialitații datelor, siguranța și ușurința în utilizare, fluidizarea circuitului documentelor, precum și o mai buna comunicare între sucursale, filiale și centrala prin transmiterea documentelor semnate în format electronic.
Semnatura electronica va avea ca efect reducerea costurilor asociate tiparirii documentelor și procesarii acestora, fapt ce se va reflecta în evoluția indicatorilor financiari ai bancii, se arata în comunicat.
Compania Trans Sped va fi furnizorul de servicii de certificare și va introduce semnatura electronica la nivelul BCR, fiind totodata partener al E-Sign România.
O alta instituție bancara, RoBank, a decis, recent, ca membrii Consiliului de Administrație sa utilizeze semnatura electronica.
Potrivit Legii de modificare și completare a legii bancare, publicata în luna decembrie 2003, semnatura electronica extinsa este asimilata semnaturii private. Semnatura este creata prin mijloace controlate exclusiv de semnatar și asigura identificarea în mod unic a acestuia, fiind generata și stocata pe un dispozitiv hardware securizat, dupa cum stipuleaza Legea privind semnatura electronica.
Înființata în aprilie 2003, E-Sign este singura companie autorizata din Romania sa emita certificate în domeniul semnaturii electronice, necesara pentru contractele și documentele transmise prin Internet.
Semnatura electronica permite efectuarea de schimburi de documente electronice atît în context public, cît și privat, fiind utila în domeniul comercial și pentru serviciile publice furnizate online.
Mediafax Business/ IT