Bauturile carbogazoase dulci pot dubla riscul de cancer pancreatic
Studiul, realizat pe o perioada de 14 ani, a evaluat riscul
dezvoltarii cancerului pancreatic pentru
consumatorii de sucuri care contin zahar, in randul a 60.000 de
persoane din Singapore.
Principala concluzie a studiului a fost ca persoanele care
consuma mai mult de doua bauturi carbogazoase pe
saptamana prezinta un risc dublu de a dezvolta aceasta
afectiune, fata de cele care beau mai putin de doua sucuri dulci
saptamanal.
Un al doilea studiu, realizat de specialistii de la University
of East Anglia, care s-a desfasurat pe o perioada de 16 ani si care
la care au participat 25.000 de persoane, a aratat ca cei a caror
dieta zilnica include o cantitate mai mare de zaharoza sunt de doua
ori mai expusi riscului de a dezvolta cancer pancreatic.
Citeste mai multe detalii despre
Bauturile carbogazoase dulci pot dubla riscul de cancer pancreatic,
pe Mediafax