Medicii recomanda consumarea zilnica a unei banane pe post de
medicament pentru stres, anemie, depresie si multe alte
afectiuni.
Banana este un fruct considerat important in alimentatia
copilului datorita nutrientilor pe care ii contine.
Este un fruct dulce care este folosit atat in alimentatie cat si
in cosmetica.
Cele mai bune banane sunt cele cu doar cateva pete, si nu cele
verzi, cele pale sau negre.
SCURT
ISTORIC
Se stie de existenta bananelor inca de acum 5.000 de ani si se
pare ca isi au originea din India. Exista anumite discutii conform
careia prima plantatie de bananieri ar fi fost in China. In secolul
14 are loc plantarea primelor culturi de bananieri in America
Centrala si nordul Americii de Sud.
Se pare ca banana ar fi cel mai vechi fruct de pe
pamant.
Bananierul face o singura floare numita si „Inima bananei”, iar
fructele cresc in manunchiuri de aproape 20 de bucati.
Dintre soiurile de banane existente la ora actuala,
Cavendish este cea mai raspandita si se gaseste si
pe piata noastra.
Banana contine o multime de
vitamine si minerale capabile sa revitalizeze si remineralizeze
organismul: vitaminele A, B, C, E, calciu, potasiu, acid folic,
magneziu, crom, sodiu, fosfor si fier.
Cromul are capacitatea de a-ti potoli pofta de dulce, in schimb
ce potasiul este indispensabil persoanelor care sufera de
presiune arteriala, anemie, astenie, celor care depun
efort fizic si intelectual, precum si copiilor aflati in perioada
de crestere.
Acidul folic continut de banana este benefic creierului. Banana
mai contine si tryptophan, substanta pe care organismul o
transforma in serotonina, compus „vinovat” de starile de relaxare,
fericire si de o stare buna a sanatatii in general. De accea, acest
fruct este mai mult decat recomandat in stari depresive.
Cu o multime de beneficii asupra corpului nostru, banana devine
unul dintre cele mai sanatoase fructe din alimentatia
zilnica.
Bananier
UZ
INTERN
Printre beneficiile bananei se numara si efectele sale impotriva
anemiei, datorita continutului de fier,
nervozitatea, datorita complexului de vitamine B, presiunii
arteriale, fumatului, datorita continutului de magneziu si potasiu,
infarctului, ulcerului si aciditatii stomacale, constipatiei,
concentrarii intelectuale, stresului, datorita potasiului care
normalizeaza pulsul si trimite oxigen catre creier.
De asemenea, banana are capacitatea de a scadea temperatura
corpului, dar si pe cea emotionala in cazul femeilor
insarcinate.
Cine stia ca banana are efecte miraculoase asupra
mahmurelii aprige de dupa o noapte de petrecere? Un
amestec de banana cu miere si putin lapte va face minuni cu starea
in care va aflati.
Viitoarele mamici care au greturile de dimineata ar trebui sa
consume o banana intre mese, deoarece ajuta la mentinerea
nivelului de zahar in sange.
Banana este indicata si acelora care sufera de sindromul
pre-menstrual.
Floarea de bananier – „Inima
bananei”
UZ
EXTERN
Daca pana acum va tratati negii cu diferite alifii sau
rostopasca, incercati si cu o coaja de banana.
De asemenea, coaja de banana este benefica si in cazul
piscaturilor de tantari.
Banana are efecte calmante si hranitoare asupra tenului
uscat. O banana amestecata cu miere aplicata timp de un
sfert de ora, va remineraliza tenul dumneavoastra. In combinatie cu
iaurt, banana este benefica in cazul iritatiilor, mancarimilor si
pielii fara vlaga de pe fata.
Banana zdrobita are efecte miraculoase si in cazul arsurilor
solare sau degeraturilor.
Banana este
indicata si in curele de slabire, dar cu atentie, deoarece
contine 97 de calorii la suta de grame. Aceeasi atentie trebuie
acordata si in cazul consumului de banane si a celor care sufera de
diabet, deoarece contine hidrati de carbon.
Este o afirmatie adevarata atat timp cat banana s-a copt pe cale
artificiala, insa daca ea s-a copt in mod natural nu intampina
probleme in ce priveste digerarea normala de catre organism.
Tinand cont ca acest fruct nu trebuie tinut la o temperatura mai
mica de 12 grade, nu se recomanda pastrarea la
frigider. Niciodata.
Interesant de stiut este faptul ca bananele ocupa locul
al patrulea in lume in consumul alimentar, dupa orez, grau
si porumb.
Banana – stadii de coacere
Banana
Split
Avem nevoie de 1/4 banana coapta, 30ml suc natural capsuni, 20ml
lichior banane, 20ml lichior capsuni, 20ml lichior-crema de cacao
sau ciocolata, 1 bila de inghetata de vanilie, o cana de gheata
sfaramata.
Se amesteca ingredientele cu ajutorul mixerului. Se serveste
intr-un pahar inalt (de preferinta special), cu frisca deasupra, o
felie de banana pe margine si pai lung si gros. Pofta Buna!
(reteteculinare.ro)
Banana Split