Balbi se roaga dupa fiecare antrenament

Apropo.ro / 29.05.2002, 09:35
Balbi se roaga dupa fiecare antrenament
Adversarul lui Leonard Doroftei provine dintr-o familie cu opt copii, din care doar Raul face sport. El s-a apucat de box la 12 ani si de pe urma acestui sport îi întretine pe toti. De cînd a ajuns în România, Raul Balbi s-a ferit constant de ochii presei. Atunci cînd a fost nevoit sa spuna

Adversarul lui Leonard Doroftei provine dintr-o familie cu opt copii, din care doar Raul face sport. El s-a apucat de box la 12 ani si de pe urma acestui sport îi întretine pe toti.

De cînd a ajuns în România, Raul Balbi s-a ferit constant de ochii presei. Atunci cînd a fost nevoit sa spuna ceva, a facut-o într-un mod surprinzator de calm. A dat în permanenta senzatia ca e foarte sigur pe el si ca meciul cu Doroftei nu e decît unul obisnuit. Dar în spatele acestei figuri simpatice se ascunde aproape o jumatate de viata extrem de agitata.

Copil sarac

Balbi s-a nascut în satul Santa Brigida, din statul argentinian Moreno. Provine dintr-o familie extrem de saraca si mai are înca 7 frati. Cînd avea doar 12 ani a abandonat scoala si s-a apucat de box. Raul a fost descoperit de Mario Tedesco, actualul lui antrenor. Amatorismul nu s-a lipit sub nici o forma de el, chiar daca din 50 de meciuri disputate a cîstigat 46.

N-a reusit niciodata sa cîstige vreo medalie la Campionate Mondiale sau Olimpiade. În schimb, ca pugilist profesionist are un parcurs de invidiat. A urcat în ring de 53 de ori si a coborît învins doar de 5 ori. 33 de meciuri au fost cîstigate prin KO. Vîrful performantei l-a constituit cucerirea titlului mondial WBA, în 2001 la Paris, în fata francezului Julien Lorcy.

La începutul lui 2002, Leonard Doroftei l-a deposedat de centura în urma unui meci care la un moment dat putea fi confundat cu un film, din cauza spectaculozitatii pe care a oferit-o. Suparat pe decizia arbitrilor, Balbi a cerut revansa. I s-a acordat si acum el se afla la Bucuresti.

Secretul din sala

Raul vrea sa ascunda cum poate viata lui din ring pe durata sederii la Bucuresti. Încearca sa faca un secret din sedintele de antrenament, sperînd ca-l va putea surprinde pe Doroftei. Ieri, de exemplu, el a stat în sala de box de la „Lia Manoliu” mai mult de o ora si jumatate.

A sarit coarda aproape 45 de minute si apoi s-a urcat în ring, avîndu-l ca sparring-partner pe prietenul sau, Juan Cabrera. În fiecare din cele 7 reprize Balbi s-a aflat cu spatele lipit de corzi, exersînd defensiva. Încasa tot timpul si apoi încerca sa iasa din clinciuri.

Totul s-a terminat la semnalul lui Tedesco, care i-a spus ca antrenamentul a luat sfîrsit. Surprinzator, nimeni n-a iesit din sala. Cabrera s-a pus pe un scaun, iar Tedesco s-a asezat tacticos pe banca din fata unei oglinzi. Nimeni nu l-a privit vreun moment pe Balbi. Obosit, Raul a coborît lînga ring, s-a asezat pe genunchi cu palmele lipite si a ramas asa exact zece minute.

Sudoarea de pe corpul lui s-a scurs pe podea, formînd o balta egala cu munca unui singur antrenament. Cei din anturajul lui au povestit ca în acele clipe se roaga pentru fetita si sotia lui, Micaela si Marcela, care se afla în Argentina.

Sursa: www.prosport.ro