Badulescu spune ca echipa e vedeta

Apropo.ro / 16.04.2002, 09:34
Badulescu spune ca echipa e vedeta
Dupa victoria cu Rapid din semifinala Challenge Cup, antrenorul formatiei "U" Remin Deva, Cornel Badulescu, spune ca performanta se datoreaza disciplinei elevelor sale. În prima mansa a semifinalelor Challenge Cup, ardelencele s-au impus la Bucuresti, cu 25-24, în fata echipei Rapid,

Dupa victoria cu Rapid din semifinala Challenge Cup, antrenorul formatiei „U” Remin Deva, Cornel Badulescu, spune ca performanta se datoreaza disciplinei elevelor sale.

În prima mansa a semifinalelor Challenge Cup, ardelencele s-au impus la Bucuresti, cu 25-24, în fata echipei Rapid, surprinzînd lumea handbalului. De la antrenorul echipei nationale, Cornel Otelea, pîna la emisari ai unor cluburi straine, felicitarile si ofertele au început sa curga pentru antrenorul devean Cornel Badulescu si pentru elevele sale. Tehnicianul spune însa ca performanta Devei, care are cele mai mari sanse de calificare în finala Challenge Cup, n-ar trebui sa mire pe nimeni.

Domnule Badulescu, cum a reusit Remin sa ajunga la un pas de finala?

Ne bucura pe toti traseul fara înfrîngere al echipei noastre, dar eu spun ca nu exista secrete. E vorba de disciplina tactica si de atmosfera excelenta din lot. Fetele sînt receptive la tot ce pregatim la antrenamente si devotate. Repetam de zeci de ori schemele, atît în atac, cît si în aparare. Si, mai e ceva: cînd e treaba, e treaba, iar cînd e distractie, e distractie.

Apararea a fost punctul forte al echipei în acest sezon.

N-am lucrat în mod special pe aparare. Mi se pare importanta apararea, dar si atacul. La noi în campionat, daca o echipa se apara mai agresiv, mai aproape de ce se vede acum si în Europa, imediat pare o „revolutie”. Nu cred ca e asa. Totul e ca jucatoarele sa respecte indicatiile.

Exista vedete la Deva?

De la început am mers pe o singura idee: vedeta e una singura, echipa. Am lucrat si la formatii cu mari vedete în lot, dar prefer o echipa omogena. Ca sa fiu sincer, cine nu vrea vedete? Dar daca sînt, sa fie disciplinate.

Curg ofertele pentru dumneavoastra si pentru jucatoare.

Nu se pune problema plecarii cuiva pîna la finalul sezonului. Nici a mea, chiar daca se intereseaza emisari de la echipe puternice, precum Hypo Viena. Dupa încheierea campionatului, conducerea de la Deva are prima optiune pentru un nou contract. Cine nu si-ar dori sa antreneze campioana Austriei? Dar pîna acolo, mai e drum lung! Deocamdata, avem de trecut de returul cu Rapid si, speram, de finala Challenge Cup.

Toata saptamîna în cantonament

Dupa ce au fost întrecute de Remin pe propriul teren, jucatoarele rapidiste sînt hotarîte sa-si ia revansa în partida retur care se va disputa sîmbata, la Deva. Formatia bucuresteana a plecat ieri, dupa antrenamentul sustinut în Sala Giulesti, spre Poiana Brasov, acolo unde va ramîne pîna înaintea meciului cu Deva. Rapid a primit acceptul formatiei Rulmentul Brasov de a amîna meciul de campionat, care trebuia sa se dispute mîine, pentru data de 22 aprilie.

Sursa: www.prosport.ro