Australia va gazdui Cupa Mondiala de rugby din 2003

Apropo.ro / 19.04.2002, 09:50
Australia va gazdui Cupa Mondiala de rugby din 2003
International Rugby Board (IRB) a anunțat, joi, ca Australia va organiza Cupa Mondiala din anul 2003. "Consiliul IRB a studiat, joi, recomandarile facute de Comitetul Director al Rugby World Cup Limited (RWCL - instanța ce se ocupa de organizarea Cupei Mondiale) ca Australia sa fie

International Rugby Board (IRB) a anunțat, joi, ca Australia va organiza Cupa Mondiala din anul 2003. „Consiliul IRB a studiat, joi, recomandarile facute de Comitetul Director al Rugby World Cup Limited (RWCL – instanța ce se ocupa de organizarea Cupei Mondiale) ca Australia sa fie gazda exclusiva a Cupei Mondiale din 2003”, se precizeaza într-un comunicat al IRB.

Inițial, responsabilii IRB au prevazut ca aceasta competiție sa fie organizata în comun de Australia și Noua Zeelanda. IRB a precizat ca motivul pentru care Australia a primit dreptul de a organiza singura Cupa Mondiala este urmare a faptul ca Federația Neo-zeelandeza de Rugby (NZRU) a refuzat termenii ofertei ce i-a fost facuta pentru a gazdui o parte din meciurile din cadrul competiției. NZRU nu a putut garanta retragerea tututror panourilor publicitare de pe stadioane și eliberarea tuturor lojelor rezervate în timpul anului anumitor persoane. La finalul lunii martie, IRB a cerut Australiei sa prezinte un dosar pentru o candidatura unica.

„În timpul deliberarilor, Consiliul IRB a fost conștient de implicațiile acestui caz în rugbyul mondial și impactul pe care l-ar avea o astfel de decizie în Noua Zeelanda. Dar nu a avut de ales”, se precizeaza în comunicat.

În urma deciziei Consiliului IRB, directorul general al Comitetului Australian pentru turism, Stephen O’Neill, a declarat ca se așteapta profituri de aproximativ 181 milioane de euro. „Biltele pentru meciurile din cadrul Cupei Mondiale se vor epuiza și așteptam aproximativ 40.000 de turiști”, a declarat O’Neill.

Responsabilii Federației Neo-zeelandeze de Rugby s-au declarat foarte dezamagiți de decizia IRB. „Se pare ca IRB a fost mai interesat de banii suplimentari pe care îi va aduce candidatura unica a Australiei. Astazi au cîștigat banii. Dorința noastra de a organiza Cupa Mondiala a fost mai mare decît a oricarei alte țari și am facut tot ceea ce a fost omenește posibil pentru a primi dreptul de a gazdui aceasta competiție”, a declarat președinte NZRU, Murray McCaw.

Oficialul a precizat ca Noua Zeelanda îndeplinea toate condițiile pentru a organiza Cupa Mondiala, iar federația a facut cîteva propuneri pentru ca IRB sa mențina proiectul inițial, respectiv gazduirea competiției de doua țari.

La rîndul sau, ministrul neo-zeelandez al Sporturilor, Trevor Mallard, s-a declarat decepționat de hotarîrea IRB. „Din nefericire, sfîrșitul nu a fost cel pe care îl așteptam. Sînt dezamagit și știu ca și alți neo-zeelandezi vor simți același lucru. Mie ca suporter al rugbyului, dar și ca ministru, cunoscînd beneficiile pe care le-ar fi obținut Noua Zeelanda în urma acestei competiții, mi-a fost data o lovitura „, a spus Mallard.

Sursa: www.mediafax.ro