Au schimbat sacoul şi pupitrul ştirilor pe casca de protecţie şi mistrie

Apropo.ro / 03.09.2013, 09:00
Au schimbat sacoul şi pupitrul ştirilor pe casca de protecţie şi mistrie
Alice Iacobescu, Adriana Nedelea, Camelia Bălţoi, Izabela Pănescu şi Dana Gonţ au renunţat la sacou şi au lucrat cot la cot cu muncitorii pe un şantier de lângă Bucureşti.

Fetele s-au implicat într-o acţiune caritabilă, construirea unei case pentru persoanele cu dizabilităţi, lîngă Bucureşti. Obişnuite cu atitudinea sobră de la pupitrul ştirilor vedetele Digi24 şi Digi Sport s-au implicat 100% în munca de pe şantier. “A fost distractiv si unic! Lumea jurnalistilor este foarte diferita de lumea constructorilor si exact aceasta e frumusetea. La sfarsitul zilei, organizatorii ne-au daruit castile. Poate, intr-una dintre zile, o sa prezint stirile sportive cu casca de protectie!”, spune amuzată Camelia Bălţoi, prezentatoarea ştirilor din sport de la Digi Sport 1.

Şi pentru Alice Iacobescu experienţa a fost una aşezată în categoria memorabile. „As schimba oricand sacoul pe-o pereche de jeans si tricou, inclusiv la Stiri. Cu mistria nu stiu cat m-as descurca. Lasand gluma la o parte, a fost munca, dar cred ca ne-am descurcat foarte bine. Asta si datorita adevaratilor meseriasi care ne-au explicat cum se face, cam asa cum explicam si noi la stiri ce se intampla. In mod cert au avut mai multa incredere in noi decat as fi avut eu insami.”

Cele câteva ore petrecute în soare, la muncă fizică au fost amuzante şi foarte instructive. La întoarcere acasă Adriana Nedelea, prezentatoare jurnalelor de ştiri România 24 de la Digi24, a mărturisit că are acum cunoştinţele necesare pentru… a-şi schimba profesia. ”A fost simplu. Eu sunt o persoana activa, nu am fugit niciodata de munca, m-am nascut si am crescut la curte, deci nu mi-au fost chiar straine lucrurile pe care le-am facut cu cei de la Habitat. Imi aduc aminte si acum, in liceu fiind, cand m-am urcat cu tata pe acoperisul casei ca sa schimbam tabla. Deci, se poate.”

Obişnuită cu bunele maniere Dana Gonţ crede că e de ”Bonton” să construieşti o casă pentru oamenii care au cu adevărat nevoie de ea. ”Eu respect orice munca, asa ca „uniforma” nu este o problema. De-a lungul timpului am facut activitati foarte diverse, nu a fost prima data cand am pus umarul la ceva din afara zonei mele de compententa.  Trebuie sa recunosc ca ma asteptam ca ajutorul nostru sa fie simbolic, nu am crezut ca va fi atat de vizibil rezultatul muncii noastre. A fost o satisfactie imensa ca am reusit sa imbracam un zid intreg in vata minerala, ca am lasat locul altfel de cat l-am gasit, ca am avut o contributie clara”, spune Dana.

 Adeptă a unuit stil de viaţă sănătos Izabela Pănescu, prezentatoarea emisiunii Tinereţe fără bătrîneţe de la Digi24 a învăţa cu această ocazie să lucreze la …2 mistrii. ”Recunosc ca nu am mai purtat niciodata o casca de protectie, dar m-am obisnuit repede cu ea… Cu mistria mai lucrasem de cateva ori, dar la Women Build am invatat sa o folosesc cu adevarat! Seful echipei noastre, Zamfir, m-a invatat cum sa folosesc doua mistrii in acelasi timp! A fost o experienta extraordinara”, spune Izabela.