Au invadat calmul Austriei

24 07. 2002, 08:44
Într-un loc atît de linistit vara, cum este Kitzbuhel, atmosfera pasnica e "deranjata" doar de aparitia unor vedete ca Pavel, Voinea, Corretja si Costa . Dupa antrenamentul de ieri, Pavel a semnat autografe la standul Fischer, firma care îi asigura rachetele. Kitzbuhel e un oras de

Într-un loc atît de linistit vara, cum este Kitzbuhel, atmosfera pasnica e „deranjata” doar de aparitia unor vedete ca Pavel, Voinea, Corretja si Costa . Dupa antrenamentul de ieri, Pavel a semnat autografe la standul Fischer, firma care îi asigura rachetele.

Kitzbuhel e un oras de jucarie. Îl scoti din cutie, îl asezi frumos pe masa si apoi stai cu obrajii în palme. Nu te înduri sa misti nimic. Strazile sînt prea bine trasate, casutele au fost copiate parca din povestile fratilor Grimm, vecinii nemti, iar florile albe, rosii, mov si roz, muscate ori petunii, stralucesc atît de luxuriant în balcoane încît te întrebi daca se usuca vreodata. Stilul e tirolez pîna la ultima grinda. Lemn natur, afumat, zugraveala alba, ornamente la ferestre, acoperisuri din tigla.

Pe trotuare, în magazine mici si cochete, la geamuri se vad rar fete. Asa e aici vara. Linistea umple timpanele aproape sa le sparga, aerul e proaspat si tare ca o gura de coniac pe stomacul gol. Rar vezi gunoaie pe jos, dar, daca exista, asta e numai pentru a scoate în fata curatenia temeinica de dedesubt. Hîrtiile sau ambalajele scapate pe asfalt sînt singurele lucruri care te izoleaza de poveste.

8.200 de oameni traiesc în aceasta statiune din Tirol, celebra pentru pîrtiile ei de schi. Situat la o altitudine de 762 de metri, Kitzbuhelul a început sa devina un loc cautat pentru petrecerea vacantelor de iarna în 1850. Astazi, 472 de hoteluri si pensiuni sînt capabile sa gazduiasca 7.900 de vizitatori. Aproape dublu decît locuitorii de drept. Vîrful îl reprezinta luxosul stabiliment Tennerhof, de cinci stele, care a fost construit în 1697 si restaurat complet în urma cu cîtiva ani. Aici, cea mai scumpa camera costa 683 de euro. Marginea de jos o compun casele de oaspeti, unde vara preturile baleiaza între 25 si 50 de euro pentru un loc.

Evenimentul saptamînii.

În acest paradis tihnit si miniatural se desfasoara în fiecare an un turneu de tenis, Generali Open, care în 2002 si-a marit premiile la 880.000 de dolari. E loc de întîlnire pentru vedetele momentului, care vin sa-si încerce puterile pe zgura de la Kitzbuhel. Acum se afla aici Albert Costa, cîstigatorul de la Roland Garros, Juan Carlos Ferrero, finalistul, Alex Corretja, unul dintre semifinalisti, Marcelo Rios, fost numarul unu mondial. Între ei si-au facut loc si doi români, cei mai buni jucatori ai nostri din ultimii ani: Andrei Pavel si Adrian Voinea. Sa împachetam la loc orasul în cutia cu jucarii si sa vedem ce au facut ieri cei doi.

Antrenament lînga Corretja

Pavel si Voinea au împartit ieri terenul 8 timp de o ora. Pe jumatate din spatiul de joc, Andrei a schimbat mingi cu Albert Costa pe durata a 15 minute, campionul de la Paris renuntînd prematur la antrenament din cauza unei dureri la mîna. Adrian l-a avut coleg de pregatire pe neamtul Michael Kohlmann, care a stat doar jumatate de ora sub soarele aspru pentru ca avea meci ceva mai tîrziu. Cei doi români au ramas numai cu George Cosac, cel care îl însoteste pe Andrei la turnee. La bustul gol, cu sudoarea siroindu-le pe umeri, Pavel si Voinea s-au duelat în lovituri, încheind pregatirea cu un tie-break jucat pe scor.

Contrast. Andrei se exteriorizeaza, pufneste daca ceva nu-i iese, gesticuleaza, lasa nervii sa zburde. Adrian e opusul. La începutul antrenamentului a luat sita folosita pentru aranjatul zgurii si a îndreptat cu ea asperitatile terenului. Apoi s-a apucat temeinic de racheta si, la adapostul unei palariute gri, n-a lasat mimica sa-i tradeze în nici un chip starea de spririt. Abia la sfîrsit a zîmbit, cînd pe teren si-a facut aparitia marocanul Hicham Arazi. Cei doi au fost o vreme antrenati de acelasi tehnician, italianul Alberto Castellani. Alaturi de români, pe terenul 7, s-a pregatit timp de 40 de minute Alex Corretja, învingatorul lui Pavel în „sferturi” la Roland Garros.

Excursie pe munte

Dupa antrenamentul de ieri, Andrei Pavel a semnat autografe la standul Fischer, firma care îi asigura rachetele. Apoi a plecat împreuna cu George Cosac într-o excursie pe munte. „Nu o sa fac cine stie ce ascensiuni. Luam telegondola, urcam pîna unde se poate si acolo vedem noi”, a spus Andrei. „Miercuri am meci si vreau sa ma deconectez putin înainte”. Ieri urma sa soseasca la Kitzbuhel si tatal jucatorului, Gheorghe Pavel.

Amîndoi joaca azi

Pavel, favorit numarul 4 la Kitzbuhel, a avut primul tur liber. Abia ieri si-a aflat adversarul din runda secunda, acesta fiind brazilianul Fernando Meligeni, învingator cu 6-1, 6-1 asupra compatriotului lui Alexandre Simoni. Sud-americanul are 2-1 în întîlnirile directe, dar ultima victorie în apartine românului, în 1999, la Stuttgart. Adrian Voinea, care luni l-a învins pe francezul Anthony Dupuis pentru a doua saptamîna la rînd, îl va întîlni azi pe austriacul Stefan Koubek. Voinea conduce cu 3-2, cea mai recenta disputa avînd loc în Cupa Davis, la Constanta, cînd jucatorul nostru s-a impus în patru seturi.

Sursa: www.prosport.ro