Aflat deja la cea de-a 5-a ediţie, Tabăra de Film îşi propune ca, printr-o caravană organizată în principalele oraşe ale României şi din afara ţării, să descopere şi să selecteze copii şi tineri cu talente deosebite.
Preselecţia presupune trei probe: proba de dicţie (se va regăsi în discuţiile libere purtate cu juriul), proba de improvizaţii pe teme date (trebuie să dezvoltaţi o poveste pornind de la câteva cuvinte cheie date de juriu) şi proba de talent (la alegere dans, muzica sau actorie).
Proba de talent se poate extinde şi în alte domenii cum sunt sporturi spectaculoase, acrobaţii sau alte talente cu un mare impact vizual.
În „Tabăra de film” există doar limită de vârstă, intre 9 si18 ani, restul ţine doar de talentul şi dorinţa de afirmare a concurenţilor pentru a-şi îndeplini visul.
In a 5-a editie – editie aniversara – preselectiile sunt extinse si in afara granitelor, fiind organizate caravane atat in Chisinau cat si in Italia, pentru al doilea an consecutiv.
Tabara de Film se va desfasura in perioada iulie-august 2015, alaturi de copiii selectati aflandu-se atat o echipa de profesionisti din domeniul cinematografic si din zona artistic, cat si actori consacrati de prestigiu.
In cadrul Taberei de Film, din anii trecuti, copiii participanti au realizat filmele “Scoala de Vara”(2012), “Revederea”(2013) si “La Limita”(2014), alaturi de actorii Maia Morgenstein, Ioana Abur, Marius Bodochi, Tudorel Filimon si Emil Mitrache, dar si artistii Aliona Moon si Wilmark.
Copiii vor participa la turnarea filmului de lung metraj pentru care, in baza scenariului, vor face repetitii de actorie, miscare scenica, canto sau coregrafie.
Filmul realizat va fi difuzat in cinematografele din Romania, ulterior, fiind difuzat pe mediile TV si online.
Preselectiile pentru Tabara de Film 2015 vor avea loc in orasele:
Participarea la preselectiile din ROMANIA este gratuita.
Proiectul este organizat de ASOCIATIA PENTRU SPRIJINIREA SI PROMOVAREA FILMULUI ROMANESC (Rom Film Suport.), producator general Bogdan ALEXE, producator executiv Tiberiu ROTARESCU, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, si recomandat de Radio Romania Regional.