Au fost descoperite Grădinile suspendate ale Semiramidei?
„Cele șapte minuni ale lumii antice” este, de fapt, o listă a șapte edificii celebre din antichitate, în principal un „ghid turistic” pentru călătorii din lumea antică ce voiau să vadă cele mai cunoscute destinații din acea perioadă. Acestea au fost, în ordine cronologică a contrucției lor, Marea Piramidă din Gizeh, Grădinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeiței Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olympia, Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rhodos și Farul din Alexandria.
Showbiz.ro te trimite la EROS SHOW! Vrei și tu?
Diverse catastrofe naturale, dar în mod special Timpul, au distrus șase dintre cele șapte „minuni”, singura care mai există și azi fiind Marea Piramidă din Gizeh.
Iată însă că o cercetătoare britanică, Stephanie Dalley, de la Universitatea Oxford, afirmă, după 18 ani de cercetări, că a descoperit locul unde au fost situate celebrele Grădini suspendate.
Până în zilele noastre nu a fost descoperită absolut nicio urmă al celei de-a doua cea mai veche minune a lumii antice, dar, potrivit englezoaicei, acest lucru se datorează faptului că toți specialiștii au căutat Grădinile… în altă parte!
Cercetătoarea șochează lumea științifică și prin afirmația că Celebrele Grădini suspendate au fost construite de asirieni, și nicidecum de marii lor dușmani, babilonienii.
Dr. Dalley, expertă în limbile vorbite în antichitate în Orientul Mijlociu, susține că a descoperit, în 1992, o inscripție din secolul VII i.e.n. care a fost tradusă greșit în 1920 și care i-a atras atenția asupra faptului că cercetătorii se aflau pe o pistă greșită.
După 18 ani de cercetări, Dalley afirmă că Grădinile Suspendate se aflau de fapt în Ninive, la aproximativ 500 de kilometri de locul unde s-a crezut până acum (Babilon).
Afirmațiile ei nu sunt, până acum, contrazise de arheologi, pentru că, din cauza periculozității zonei, împrejurimile orașului Mosul (zona în care se situa Ninive) nu au fost explorate.