Atletul Silviu Casandra a fost depistat pozitiv

Apropo.ro / 12.07.2002, 09:34
Atletul Silviu Casandra a fost depistat pozitiv
Atletul român Silviu Casandra a fost depistat pozitiv cu metaboliți de nandrolon la un control antidoping efectuat, pe data de 16 martie, la un concurs desfașurat la La Coruna, în Spania, a declarat, joi, agenției MEDIAFAX președintele Federației Române de Atletism

Atletul român Silviu Casandra a fost depistat pozitiv cu metaboliți de nandrolon la un control antidoping efectuat, pe data de 16 martie, la un concurs desfașurat la La Coruna, în Spania, a declarat, joi, agenției MEDIAFAX președintele Federației Române de Atletism (FRA), Iolanda Balaș.

FRA a fost informata de rezultatul testului, în luna iunie, de catre Federația Internaționala de Atletism (IAAF), din acel moment Casandra aflîndu-se în stare de suspendare pîna la efectuarea contraexpertizei.

Casandra, care este soțul atletei Cristina Iloc, a declarat, în scris, ca nu a folosit nici un fel de substanțe interzise și a solicitat, prin intermediul FRA, efectuarea contraexpertizei. FRA a primit, miercuri, confirmarea ca rezultatul probei B, analizata la laboratorul acreditat de la Madrid, a fost pozitiv, certificîndu-se faptul ca sportivul român a folosit steroizi anabolici androgeni.

„Federația Româna de Atletism a luat masurile care se impuneau, deoarece noi nu vrem sa-i acoperim pe cei care greșesc. Toate deciziile trebuie sa fie transparente”, a menționat Balaș.

Silviu Casandra, care alerga în proba de 20 km marș, a fost suspendat de FRA, conform regulamentelor internaționale, pe o perioada de doi ani, începînd cu data efectuarii controlului antidoping (16 martie 2002), din toate competițiile.

Sursa: www.mediafax.ro